İstanbul depreminde hangi ilçede kaç kişi ölecek? İşte paylaşılan rakamlar

İstanbul depreminde hangi ilçede kaç kişi ölecek? İşte paylaşılan rakamlar
Uzmanlar tarafından yakın tarihlerde gerçekleşmesi beklenen büyük İstanbul depreminin yol açacağı can kayıpları merak edilirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yaptığı bir deprem simülasyon çalışması ile İstanbul'un ilçelerinde yaşanacak muhtemel can kayıplarını listeledi.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye''nin son günlerdeki tek gündem maddesi deprem haline geldi. Başta büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar, fay hattının geçtiği riskli bölgelerde yaşanması muhtemel can kayıplarını araştırırken, depremin en yıkıcı sonuçlara yol açmasının beklendiği şehir ise İstanbul oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul''daki ilçeleri karış karış gezerek binalardan aldıkları örnekler ile bir deprem simülasyonu yarattı. Hazırlanan raporda olası bir deprem durumunda hangi ilçenin ne kadar kayıp vereceği hesaplanırken, çıkan sonuçlar İstanbulluları dehşete düşürecek türden.

Yaşanması muhtemel deprem senaryosu için 7.5 büyüklüğü baz alınırken, bu büyüklükte bir depremin İstanbul''da hangi ilçede ne etki yaratacağı ise şu şekilde paylaşıldı:

ARNAVUTKÖY

Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Arnavutköy’deki binaların ortalama yüzde 78’inin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama yüzde 15’inin hafif, yüzde 5’inin orta, yüzde 1’inin ağır ve %1’inin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Arnavutköy’de, analiz edilen toplam bina sayısı 31.948’dir. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Arnavutköy’de can kaybı ve ağır yaralı olmayacağı ve 34 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

ATAŞEHİR

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Ataşehir’deki binaların ortalama %63’ünün hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %24’ünün hafif, %10’unun orta, %2’sinin ağır ve %1’inin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Ataşehir’de, analiz edilen toplam bina sayısı 27.583’tür. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir. Öte yandan, orta hasarlı binaların da onarım yerine yıkılıp yeniden inşası çoğunlukla daha uygundur. (...)

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Ataşehir’de ortalama 89 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 47 kişinin ağır yaralanabileceği ve 330 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

AVCILAR

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Avcılar’daki binaların ortalama %39’unun hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %34’ünün hafif, %21’inin orta, %5’inin ağır ve %1’inin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Avcılar’da, analiz edilen toplam bina sayısı 26.762’dir. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir. Öte yandan, orta hasarlı binaların da onarım yerine yıkılıp yeniden inşası çoğunlukla daha uygundur. Senaryo depreminde, Avcılar’daki binaların yaklaşık %27’sinın (yaklaşık 7.039 bina) orta ve üstü seviyede hasar göreceği tahmin edilmektedir. Yaklaşık 19.723 binanın ise, hasarsız veya hafif hasarlı olması beklenmektedir. (...)

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Avcılar’da ortalama 465 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 239 kişinin ağır yaralanabileceği ve 1.385 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

BAĞCILAR

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Bağcılar’daki binaların ortalama %39’unun hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %36’sının hafif, %19’unun orta, %4’ünün ağır ve %2’sinin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Bağcılar’da, analiz edilen toplam bina sayısı 42.446’dır. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir. Öte yandan, orta hasarlı binaların da onarım yerine yıkılıp yeniden inşası çoğunlukla daha uygundur.

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Bağcılar’da ortalama 1.179 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 652 kişinin ağır yaralanabileceği ve 3.148 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

 

BAHÇELİEVLER (EN FAZLA CAN KAYBI BEKLENEN İLÇE)

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Bahçelievler’deki binaların ortalama %24’ünün hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %42’sinin hafif, %25’inin orta, %6’sının ağır ve %3’ünün de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Bahçelievler’de, analiz edilen toplam bina sayısı 23.276’tür. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir. 

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Bahçelievler’de ortalama 1.633 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 879 kişinin ağır yaralanabileceği ve 4.261 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

BAKIRKÖY

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Bakırköy’deki binaların ortalama %21’inin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %33’ünün hafif, %28’inin orta, %11’inin ağır ve %7’sinin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Bakırköy’de, analiz edilen toplam bina sayısı 11.950’dir. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Bakırköy’de ortalama 1.046 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 581 kişinin ağır yaralanabileceği ve 2.701 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

BAŞAKŞEHİR

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Başakşehir’deki binaların ortalama %62’sinin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %24’ünün hafif, %11,5’inin orta, %2’sinin ağır ve %0,5’inin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Başakşehir’de, analiz edilen toplam bina sayısı 25.791’dir. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Başakşehir’de ortalama 71 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 45 kişinin ağır yaralanabileceği ve 287 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

BAYRAMPAŞA

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Bayrampaşa’daki binaların ortalama %37’sinin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %35’inin hafif, %19’unun orta, %6’sının ağır ve %3’ünün de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Bayrampaşa’da, analiz edilen toplam bina sayısı 20.952’dir. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Bayrampaşa’da ortalama 520 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 340 kişinin ağır yaralanabileceği ve 1.394 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

BEŞİKTAŞ

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Beşiktaş’taki binaların ortalama %72’sinin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %20’sinin hafif, %6,5’inin orta, %1’inin ağır ve %0,5’inin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Beşiktaş’ta, analiz edilen toplam bina sayısı 16.037’dir. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Beşiktaş’ta ortalama 26 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 14 kişinin ağır yaralanabileceği ve 99 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

BEYKOZ

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Beykoz’daki binaların ortalama %79’unun hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %14’ünün hafif, %5’ünün orta, %0,86’sının ağır ve %0.22’sinin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Beykoz’da, analiz edilen toplam bina sayısı 51.201’dir. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir. 

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Beykoz’da ortalama 25 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 16 kişinin ağır yaralanabileceği ve 112 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

 

BEYLİKDÜZÜ

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Beylikdüzü’ndeki binaların ortalama %33’ünün hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %34’ünün hafif, %24’ünün orta, %7’sinin ağır ve %2’sinin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Beylikdüzü’nde, analiz edilen toplam bina sayısı 12.753’tür. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Beylikdüzü’nde ortalama 527 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 276 kişinin ağır yaralanabileceği ve 1.456 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

BEYOĞLU

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Beyoğlu’ndaki binaların ortalama %58’inin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %26’sının hafif, %11’inin orta, %3’ünün ağır ve %2’sinin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Beyoğlu’nda, analiz edilen toplam bina sayısı 27.335’tir. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Beyoğlu’nda ortalama 217 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 150 kişinin ağır yaralanabileceği ve 609 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

BÜYÜKÇEKMECE

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Büyükçekmece’deki binaların ortalama %42’sinin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %30’unun hafif, %21’ünün orta, %5’inin ağır ve %2 ’sinin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Büyükçekmece’de, analiz edilen toplam bina sayısı 31.343’tür. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Büyükçekmece’de ortalama 288 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 154 kişinin ağır yaralanabileceği ve 885 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

ÇATALCA  

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Çatalca’daki binaların ortalama %78’inin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %14’ünün hafif, %6’sının orta, %1’inin ağır ve %0.23’ünün de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Çatalca’da, analiz edilen toplam bina sayısı 27.302’dir. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir. 

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Çatalca’da ortalama 4 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 2 kişinin ağır yaralanabileceği ve 25 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

ÇEKMEKÖY

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Çekmeköy’deki binaların ortalama % 78’inin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %16’sının hafif, %5’inin orta, %0.533’ünün ağır ve %0.07’sinin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Çekmeköy’de, analiz edilen toplam bina sayısı 20.947’dir. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Çekmeköy’de ortalama 1 civarında can kaybı meydana gelebileceği, 18 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

ESENLER

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Esenler’deki binaların ortalama %46’sının hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %33’ünün hafif, %16’sının orta, %3’ünün ağır ve %2’sinin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Esenler’de, analiz edilen toplam bina sayısı 23.766’dır.

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Esenler’de ortalama 638 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 352 kişinin ağır yaralanabileceği ve 1.687 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir

ESENYURT

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Esenyurt’taki binaların ortalama %36’sının hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %38’inin hafif, %20’sinin orta, %4’ünün ağır ve %1,4’ünün de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Esenyurt’ta, analiz edilen toplam bina sayısı 38.685’tir. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Esenyurt’ta ortalama 1.003 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 543 kişinin ağır yaralanabileceği ve 2.789 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

EYÜP

Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Eyüp’teki binaların ortalama %61’inin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %25’inin hafif, %11’ünün orta, %2,4’ünün ağır ve %0,87’sinin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Eyüp’te, analiz edilen toplam bina sayısı 34.363’tür. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Eyüp’te ortalama 168 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 110 kişinin ağır yaralanabileceği ve 525 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

FATİH

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Fatih’teki binaların ortalama %28’inin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %36’sının hafif, %23’ünün orta, %8’inin ağır ve %5’inin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Fatih’te, analiz edilen toplam bina sayısı 43.560’dır. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir. 

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Fatih’te ortalama 1.484 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 985 kişinin ağır yaralanabileceği ve 3.897 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

GAZİOSMANPAŞA

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Gaziosmanpaşa’daki binaların ortalama %67’sinin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %23’ünün hafif, % 8’sinin orta, % 1,5’inin ağır ve % 0,5’inin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Gaziosmanpaşa’da, analiz edilen toplam bina sayısı 29.283’tür. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Gaziosmanpaşa’da ortalama 140 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 83 kişinin ağır yaralanabileceği ve 418 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

GÜNGÖREN

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Güngören’deki binaların ortalama %27’sinin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %42’sinin hafif, % 22’sinin o rta, % 6’sının a ğır v e % 3’ünün d e ç ok a ğır h asar g örmesi b eklenmektedir. Güngören’de, analiz edilen toplam bina sayısı 10.914’tür. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Güngören’de ortalama 754 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 415 kişinin ağır yaralanabileceği ve 1.965 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

KADIKÖY

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Kadıköy’deki binaların ortalama %60’ının hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %27’sinin hafif, %10’unun orta, %2’sinin ağır ve %1’inin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Kadıköy’de, analiz edilen toplam bina sayısı 25.210’dur. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Kadıköy’de ortalama 190 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 93 kişinin ağır yaralanabileceği ve 592 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

KAĞITHANE

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Kağıthane’deki binaların ortalama %73’sinin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %20’ünün hafif, %6’inin orta, %0,7’inin ağır ve %0,3’inin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Kağıthane’de, analiz edilen toplam bina sayısı 29.103’tür. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Kağıthane’de ortalama 84 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 44 kişinin ağır yaralanabileceği ve 275 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

KARTAL

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Kartal’daki binaların ortalama %60’ının hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %27’sinin hafif, %10’unun orta, %2’sinin ağır ve %1’inin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Kartal’da, analiz edilen toplam bina sayısı 29.981’dirr. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir. 

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Kartal’da ortalama 176 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 87 kişinin ağır yaralanabileceği ve 553 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

KÜÇÜKÇEKMECE

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Küçükçekmece’deki binaların ortalama %34’ünün hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %34’ünün hafif, %22’sinin orta, %7’sinin ağır ve %3’ünün de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Küçükçekmece’de, analiz edilen toplam bina sayısı 40.136’dır. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir. 

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Küçükçekmece’de ortalama 1.515 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 925 kişinin ağır yaralanabileceği ve 4.079 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

MALTEPE

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Maltepe’deki binaların ortalama %57’sinin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %28’inin hafif, %12’sinin orta, %2’sinin ağır ve %1’inin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Maltepe’de, analiz edilen toplam bina sayısı 28.742’dir. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir. 

Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Maltepe’de ortalama 234 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 130 kişinin ağır yaralanabileceği ve 706 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

PENDİK

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Pendik’teki binaların ortalama %60’ının hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %26’sının hafif, %11’inin orta, %2’sinin ağır ve %1’inin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Pendik’te, analiz edilen toplam bina sayısı 51.497’dir. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Pendik’de ortalama 195 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 101 kişinin ağır yaralanabileceği ve 707 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

SANCAKTEPE

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Sancaktepe’deki binaların ortalama %68’inin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %22’sinin hafif, %8’inin orta, %1,5’inin ağır ve %0,5’inin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Sancaktepe’de, analiz edilen toplam bina sayısı 30.295’tir. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Sancaktepe’de ortalama 48 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 24 kişinin ağır yaralanabileceği ve 216 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

SARIYER

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Sarıyer’deki binaların ortalama %80’inin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %14’ünün hafif, %5’inin orta, %0,7’sinin ağır ve %0,3’ünün de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Sarıyer’de, analiz edilen toplam bina sayısı 49.391’dir. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir.

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Sarıyer’de ortalama 33 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 21 kişinin ağır yaralanabileceği ve 141 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

SİLİVRİ 

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminde, Silivri’deki binaların ortalama % 58’inin hasar görmeyeceği tahmin edilmektedir. Binaların ortalama %24’ünün hafif, % 14’ünün orta, %3’ünün ağır ve %1’inin de çok ağır hasar görmesi beklenmektedir. Silivri’de, analiz edilen toplam bina sayısı 50.096’dır. Ağır ve çok ağır hasarlı binaların aldıkları deprem hasarının, onarılamayacak boyutta olabileceği ve bu hasar seviyelerindeki binaların yıkılıp tekrar yapılması gereğinin ortaya çıkacağı öngörülmektedir. 

- Mw=7.5 büyüklüğündeki senaryo depreminin, en kötü senaryo olan gece meydana gelmesi halinde, Silivri’de ortalama 58 civarında can kaybı meydana gelebileceği, yaklaşık 27 kişinin ağır yaralanabileceği ve 246 kişinin de hastane şartlarında tedavi görmesi gerekebileceği öngörülmektedir.

















 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar