EYT'liler ve eksik primi olanlar dikkat: Bu üç şartı taşıyan emekli edilecek

EYT'liler ve eksik primi olanlar dikkat: Bu üç şartı taşıyan emekli edilecek
Milyonlarca EYT'li vatandaşın nasıl emekli olurum telaşı devam ederken, SGK'dan gelen son açıklama kafa karışıklıklarına son verdi. İşte emekli olmak için karşılamanız gereken 3 şart...

Seçimlerin yaklaşması ile yıllarca beklenen EYT yasası Meclis''e gelirken, SGK ''Ne zaman emekli olurun?'' ve ''Nasıl emekli olurum?'' sorusuna yanıt verdi.

AKP''nin Meclis''e getirdiği EYT düzenlemesi sonrası ''kademeli prim'' getirildiği tartışmaları devam ederken, SGK''nın emeklilik için belirlediği 3 şart yeniden paylaşıldı.

"BU 3 ŞART EMEKLİ OLMAK İÇİN YETERLİ''''

Yaklaşık 5 milyon EYT mükellefi vatandaş, şartların yerine getirilmesi durumunda emekli olma imkanına sahip. Aşağıdaki şartları sağlayan ve sadece kanun çıkmasını bekleyen EYT üye sayısı 2,25 milyonu geçmiştir.

1-) 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalılık

2-) Prim Gününün Tamamlanması

3-) Sigorta süresinin sona ermesi

Not: 8 Eylül 1999 tarihinden önce emeklilik sigortası olan 18 yaşının altındaki vatandaşlar da EYT Yasasına tabidir. Burada sigortalılık süresi kadınlar için sadece 20, erkekler için 25 yıl olup, 18 yaşından itibaren hesaplanmaktadır.

Bu üç şart emekli olmak için yeterlidir.

KADEMELİ PRİM GÜNÜ ŞARTI

EYT''de tek bir prim günü yerine kademeli prim günü geçerli olacak. Buna göre, işe giriş yılına göre farklı prim günü şartı olacak.

Başlangıç prim günü 5 bin olacak, 5 bin 975''e kadar yükselecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar