CHP'de 242 aday belirlendi: 6'sı Büyükşehir Belediye Başkan adayı!

CHP'de 242 aday belirlendi: 6'sı Büyükşehir Belediye Başkan adayı!
Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), büyük bir organizasyonla toplamda 242 seçim çevresi için adaylarını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), yerel seçimler kapsamında toplamda 242 seçim adayını belirledi.

Bu çerçevede Adana'dan Zeydan Karalar, Mersin'den Vahap Seçer, Aydın'dan Özlem Çerçioğlu, Hatay'dan Lütfü Savaş, Eskişehir'den Ayşe Ünlüce ve Tekirdağ'dan Candan Yüceer, partinin büyükşehir belediye başkan adayları arasında yer alıyor. CHP, geniş bir coğrafyada güçlü ve çeşitli profillere sahip adaylarla seçimlere katılma stratejisini benimsemiş görünüyor.

aw117281-05.jpg

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında gerçekleşen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının ardından parti merkezinde basın açıklaması yaptı. Yücel, PM toplantısında büyükşehirler dahil olmak üzere toplamda 242 seçim çevresinde belediye başkan adaylarının kesinleştiğini açıkladı. Adaylar arasında Adana'dan Zeydan Karalar, Mersin'den Vahap Seçer, Aydın'dan Özlem Çerçioğlu, Hatay'dan Lütfü Savaş, Eskişehir'den Ayşe Ünlüce ve Tekirdağ'dan Candan Yüceer bulunuyor.

Partinin açıkladığı isimlere bakıldığında, 4 büyükşehirde mevcut başkanlarla yola devam edeceği görüldü.

aw117281-03.jpg

Yücel, ayrıca Afyonkarahisar'dan Burcu Köksal, Artvin'den Bilgehan Erdem, Bilecik'ten Melek Mızrak Subaşı, Çankırı'dan İlhan Tekin, Giresun'dan Fuat Köse, Kırklareli'nden Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kilis'ten Hakan Bilecen, Niğde'den Hulus Özen, Osmaniye'den Serkan Karayiğit, Sinop'tan Mehmet Gürbüz, Tunceli'den Ali Mustafa Çelik, Uşak'tan Özkan Yalım, Yalova'dan Mehmet Gürel, Yozgat'tan Özkan Şengül ve Zonguldak'tan Tahsin Erdem'in belediye başkan adayı olduğunu belirtti.

aw117281-04.jpg

Parti Sözcüsü, 242 seçim çevresinde 23 kadın adayın bulunduğuna da vurgu yaptı. Yücel ayrıca basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun Etimesgut Belediye Başkan adaylığına karşı çıktığı iddialarıyla ilgili sorusu üzerine Yücel, Beşikçioğlu'nun adaylığının doğru olduğunu belirtip, parti içinde herhangi bir kriz olmadığını açıkladı. Ayrıca, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtti ve PM toplantısındaki bir gerginlik olayının ise herhangi bir kriz oluşturmadığını söyledi.

aw117281-01.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar