CHP’li Hasan Ufuk Çakır canlı yayına bağlanarak isyan etti: Toplantıda yaşanan gerginliğin perde arkasını anlattı

CHP’li Hasan Ufuk Çakır canlı yayına bağlanarak isyan etti: Toplantıda yaşanan gerginliğin perde arkasını anlattı
CHP Genel Merkezi'nde Parti meclisinin yapıldığı toplantı salonuna girmeye çalışan Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, yaşanan gerginliğin perde arkasını canlı yayında anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM), gelecek döneme yönelik adaylarını belirlemek amacıyla bir araya geldi. Ancak toplantının beklenmeyen bir gelişme ile sarsıldığı iddiaları ortaya atıldı. CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır'ın, toplantıya girmek istediği ancak parti içi demokratik süreçlere vurgu yaparak Ali Mahir Başarır'a bağırarak tepki gösterdiği öne sürüldü.

Yaşanan gergin anların ardından Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, tv100.com’da canlı yayına bağlanarak yazarı Barış Yarkadaş'a konuştu. Yarkadaş, Çakır'ın kendisine yaptığı açıklamaları paylaşarak, yaşananları detaylandırdı.

MERSİN'DEKİ 3 VEKİLLE ÖZEL'E GİTTİLER

Yarkadaş'ın ifadelerine göre, Hasan Ufuk Çakır, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile daha önce gerçekleştirdikleri görüşmede üyeye dayalı ön seçim taleplerini ilettiklerini belirtti. Mersin’deki 3 milletvekiliyle bir süre önce Genel Başkan Özgür Özel’e gittiklerini aktaran Çakır, Özel’le yaptıkları görüşmede üyeye dayalı ön seçim istediklerini söyledi.

"ADAYLARI GENEL MERKEZ ATAMASIN"

Tüm belediye başkan adaylarını CHP’nin üyelerinin seçmesi gerektiğini vurgusunu yapan Çakır, “Genel Merkez atamasın. Siz bu konuda CHP üyelerine söz verdiniz, bu sözün tutulmasını istiyoruz" dedi.

Çakır, partide yaşanan gelişmelerle ilgili, "Biz Mersin’deki 3 milletvekili olarak görüşlerimizi Özgür Özel’e anlattık. Ancak bir sonuç alamadığımız için bir süre sonra tekrar gittik" şeklinde konuştu.

"İTİRAZ EDİYORUZ"

Özellikle Erdemli ilçesindeki seçim sürecine vurgu yapan Çakır, "Ben herhangi bir isim önermedim. Seçim sürecinde 500 köye gittim. Erdemli’de sahip olduğumuz 6 bin olan oyumuzu 22 bine yükselttik. Ancak Mersin’le hiç ilgisi olmayan Malatya Milletvekili Veli Ağababa ile İstanbul’da yaşayan ancak Mersin Milletvekili olan Ali Mahir Başarır ve Mersin’le ilgisi olmayan birkaç arkadaşımız hiç bilmedikleri bölge ile ilgili belediye başkan adaylarını belirliyorlar, biz buna itiraz ettik" ifadelerini kullandı.

Çakır, CHP içindeki sürecin sadece kendilerini değil, diğer milletvekillerini de kapsayacak şekilde yürütülmediğini savunarak, "Tekirdağ, Kayseri, Niğde başka milletvekillerine de hiçbir şey sorulmuyor, biz buna itiraz ediyoruz" dedi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar