Bu linke sakın tıklamayın: Haberiniz olmadan parti üyesi olmuş olabilirsiniz

Bu linke sakın tıklamayın: Haberiniz olmadan parti üyesi olmuş olabilirsiniz
Seçimlere 40 gün kala e-Devlet kullanıcılarını büyük bir tehlike ile karşı karşıya bırakan “parti” üyeliği skandalı yeniden patlak verdi. E- Devlet hesabını sorgulayan bir vatandaş kendisinin haberi olmadan siyasi partiye üye yapıldığını fark ederek uyardı.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, haberi olmadan bir siyasi partiye üye yapıldı. e- Devlet hesabından durumu fark eden Ağaoğlu, şikayetçi olarak diğer vatandaşları da uyardı.

Ağaoğlu, sorularına yanıt alamayınca soluğu Ankara Gölbaşı Adliyesi''nde aldı. Suç duyurunda bulunan Ağaoğlu, vatandaşları benzeri durumlara karşı uyardı.

DHA’da yer alan habere göre Ağaoğlu, Ankara''da yaşamadığını, Gölbaşı''yla da ilgisinin bulunmadığını belirterek şunları söyledi: "Kaydı yaparken benim kişisel verilerime ulaşmışlar. TC kimlik numaram, anne ve baba adı, hepsi doğru. Bu bilgileri nereden aldılar? Bunun hesabını Cumhuriyet Başsavcılığı''na verecekler, çünkü suç duyurusunda bulundum. Ayrıca siyasi parti üyeliği için kişinin imzası gerekiyor. Ortada sahte imza var, bunu Cumhuriyet Başsavcılığı''na verdiklerine göre; resmî mercilere yanıltıcı belge sunmak, özel belgede sahtecilik, kişisel verileri koruma kanununa aykırılıktan ötürü işlem yapılması için savcılığa başvuruda bulunduk."

sahte siteler üzerinden alınan kişisel verilerle üye yapıldıklarını ifade ederek, “Bazen seçmen sorgulama kaydı için sahte siteler yapılıyor. Oraya kişiler bilgilerini aktardıkları zaman dolandırıcılar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Başka yerlerden gelen e-Devlet uygulaması linklerini tıklamasınlar" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar