Ankara kulislerini hareketlendiren gelişme: Meral Akşener’in ne zaman istifa edeceği ortaya çıktı

Ankara kulislerini hareketlendiren gelişme: Meral Akşener’in ne zaman istifa edeceği ortaya çıktı
İYİ Parti’de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere yönelik aday ve strateji belirlemeye çalışmaları devam ediyor. Parti lideri Meral Akşener başkanlığında dün yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısından dikkat çeken kararların çıktığı iddia edildi.

İYİ Parti’nin "hür ve müstakil" ilkesi doğrultusunda kendi adaylarıyla seçimlere katılma kararı, yaşanan istifalar ve ayrılıkların gölgesinde tekrar ele alındı.

serbestiyet.com'dan Hilal Köylü'nün haberine göre, toplantıda, alınan kararın partinin kazançları ve olası kayıpları konusunda yapılan tartışmalar sırasında, Meral Akşener'in "Eğer 14 Mayıs'taki oyumuzu koruyamazsak, oyun oranımızın altına düşersek, ben yokum. Ben giderim." şeklinde bir çıkışta bulunduğu iddia edildi.

2017'de eski MHP'li isimler tarafından kurulan İYİ Parti, 2023 genel seçimlerinde %9,90 oy oranı elde ederek 44 milletvekili ile parlamentoda temsil edilmişti. Ancak, parti, 31 Mart seçimlerine tek başına katılma kararı sonrasında yaşanan istifa dalgasıyla birlikte parlamentodaki sandalye sayısını 38'e düşürdü.

ADANA'DA DİKKAT ÇEKEN ADAY

İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısında, beş büyükşehirdeki belediye başkan adaylarının belirlenmesi prensipte kabul edildi. MHP'nin kurucu lideri Alpaslan Türkeş'in kızı olan İYİ Parti Adana milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçildi. Diğer büyükşehirlerde ise Gürhan Özcan (Manisa), Nesrin Ünal (Antalya), Kazım Yücel (Kayseri) ve İmren Nilay Tüfekçi (Samsun) belediye başkan adayları olarak belirlendi.

"İSTANBUL'DA BÜYÜK REKABET OLACAK"

İstanbul ve Ankara adaylarının netleşmesi için ise Ocak sonu bekleniyor. Parti içinde ve dışında çeşitli fikir ayrılıkları bulunuyor. Bir grup, Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu'yu, diğer bir grup ise İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz'ı destekliyor.

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, aday değerlendirme sürecinin devam ettiğini ve Ocak sonuna kadar İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkan adaylarını açıklamayı planladıklarını belirtti. Zorlu, "İstanbul adayımızı açıkladıktan sonra İstanbul'da çok güzel bir rekabet olacak" dedi.

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar