Ekrem İmamoğlu rakibi Murat Kurum hakkında ilk kez konuştu: 2019 seçimlerini hatırlattı

Ekrem İmamoğlu rakibi Murat Kurum hakkında ilk kez konuştu: 2019 seçimlerini hatırlattı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP tarafından yerel seçimlerde İstanbul’da kendisine rakip olarak gösterilen Murat Kurum hakkında ilk kez konuştu. Rakibini değerlendiren İmamoğlu, kaybetmeye niyeti olmadığını vruguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı olarak belirlenen AKP Milletvekili Murat Kurum'un adaylığına ilişkin ilk kez konuştu. İmamoğlu, seçimlerin farklı bir zeminde gerçekleştiğini ve tercihlerin değiştiğini belirterek, "Şansımı Murat Kurum'dan önce ya da sonra diye kategorize etmem" dedi.

İmamoğlu, 2019 seçimlerinde ittifakların daha net olduğunu ancak şimdi ise siyasi partilerin tercihini değiştirdiğini belirten İmamoğlu, "Bir önceki seçime oranla daha zor bir aritmetiğin ya da zeminin olduğu bir gerçek; o zaman ittifaklar daha net bir konumdaydı, şimdi ise siyasi partilerin tercihleri farklı bir pozisyonda" dedi.

Siyasi partilerin tercihleriyle onlara oy veren insanların tercihleri aynı oranda değişip değişmeyeceğine dair bir fikri olmadığını kaydeden İmamoğlu, yerelde oluşan o dönemdeki ittifakın, İstanbul'da yaşayan insanlar tarafından büyük oranda olgunlaştırıldığını söyledi.

2019 SEÇİMLERİNİ HATIRLATTI

Geçtiğimiz yerel seçimlerde İstanbul'da oluşturulan büyük ittifakın, İstanbul halkı tarafından benimsendiğini ve olgunlaştırıldığını vurgulayan İmamoğlu, bu sürecin devam etmesi halinde İstanbul ittifakının güçlenebileceğini düşündüğünü aktardı. İmamoğlu, parti tercihlerinin toplumun duyarlılığı üzerinden mi yoksa siyasi partilerin çizdiği yöne mi etki edeceği konusunda yarışta gözlemleyeceklerini belirtti.

2019'daki yerel seçimlere vurgu yaparak, Türkiye'de demokrasi ve adaletin gerilediğini savunan İmamoğlu, bu süreçte yerel seçimlerin önemli bir kırılma yaşandığını dile getirdi. İmamoğlu, bu süreci demokrasinin, birlikte düşünebilmenin mücadelesi olarak değerlendirdi.

“ERDOĞAN’IN TUTUMU DEMOKRASİ DIŞI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'a dönük yaklaşımını eleştiren İmamoğlu, Erdoğan'ın bu tutumunun demokrasi dışı olduğunu ve kendisinin de defalarca İstanbul'u birlikte konuşma çağrısında bulunduğunu ancak bu çağrının karşılık bulmadığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine ait bir şeyin kendisinden alındığı hissiyle hareket ettiğini iddia eden İmamoğlu, İstanbul'un 16 milyon insana hatta insanlığa ait bir şehir olduğunu aktardı.

İmamoğlu, seçimlerde kaybetmeyi düşünmediğini belirterek, İstanbul'un engellemelere rağmen hizmet ürettiğini ve bu sürecin devam edeceğini vurguladı. Hükümetin tekrar seçilmesi halinde engellemelerin olmayacağını düşündüğünü ifade etti.

MURAT KURUM’A DAİR İLK YORUM

Erdoğan'ın hafta sonunda açıkladığı İBB başkan adayı Murat Kurum’u da değerlendiren İmamoğlu, karşısında şansının ne olacağına dair değerlendirmelerde bulundu.

İmamoğlu, rakibi Kurum için, "Ben şansımı Murat Kurum'dan önce ya da sonra diye kategorize etmem; öncesinde ne kadar şanslıysam bugün de o kadar şanslıyım" ifadelerini kullandı.

YKS ÜYELERİNE HAKARET DAVASI HAKKINDA

YSK üyelerine yönelik hakaret iddialarıyla ilgili davanın seçime etkisi olup olmayacağı sorusuna İmamoğlu, bunun bir suç yaratma çabası olduğunu ve hükümetin böyle bir talihsizliği yaşatmak istemeyeceğini düşündüğünü belirtti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar