Fransa'da yeni başbakanı belli oldu: Ülke tarihinde bir ilk yaşandı

Fransa'da yeni başbakanı belli oldu: Ülke tarihinde bir ilk yaşandı
Fransa'da 34 yaşındaki Gabriel Attal, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından Başbakan olarak atandı.

Fransa'nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkenin yeni Başbakanı olarak 34 yaşındaki Eğitim Bakanı Gabriel Attal'ı atadı. Attal'ın bu göreve atanması, Fransa siyasi tarihinde çeşitli ilkleri beraberinde getirdi.

Eğitim Bakanı olarak görev yaparken Başbakanlık görevine getirilen Gabriel Attal, Fransa'nın en genç Başbakanı unvanını da elde etmiş oldu. Ayrıca, açık bir şekilde eşcinsel olduğunu ifade ederek bu göreve gelmiş ilk Başbakan unvanını da taşıyor.

obyoxsq4huuyurzs4ztn9g.webp

Attal'ın atanması öncesinde, Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, Cumhurbaşkanı Macron'un hükümette yapılacak değişiklikler öncesinde görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Özellikle aralık ayında yaşanan göçmen yasası krizi sonrasında, Başbakanın istifasının beklendiği belirtiliyordu.

BORNE NEDEN İSTİFA ETTİ?

Fransa'da, Başbakan Jean Castex'in ardından göreve gelen 62 yaşındaki Elisabeth Borne, istifa kararıyla gündemi sarsarak görevinden ayrıldı. Borne'un istifası, parlamentoda çoğunluk sağlama konusunda yaşadığı zorluklar ve ülkede Aralık ayında yürürlüğe giren yeni göçmen yasasının ortaya çıkardığı krizin ardından bekleniyordu.

1991-1992 yıllarında görev yapmış olan Édith Cresson'dan sonra Fransa'nın ikinci kadın başbakanı olan Borne, görev süresince parlamentoda çoğunluk sağlamakta zorlanmış ve ülkenin karşı karşıya kaldığı göçmen yasası kriziyle mücadele etmişti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar