Porsiyonu 100 lira! Türkiye’de bir ilk o lezzeti duyan koşuyor

Porsiyonu 100 lira! Türkiye’de bir ilk o lezzeti duyan koşuyor
Antalya’da bir işletmecinin Türkiye’de ilk kez uyguladığı yeni lezzet müşterileri kapıya sıraladı.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Tavuk döner ustası Vedat Yavuzer, Kanlıca mantarından döner üretti. Porsiyonu 100 TL’den satışa sunulan bu yeni lezzet büyük ilgi gördü.

Tavuk döner ustası Vedat Yavuzer, eşinin önerisiyle mantar döneri yapmaya karar verdi. Günlük olarak tavuk döner üreten Yavuzer, akşam saatlerinde ise mantarlı döner yapmaya başladı.

aw115819-01.jpg

Daha önce kızartma, haşlama hatta mangalını tattıkları mantarın dönerde kullanılmış halini merak eden müşteriler sıraya girdi.

47 yaşındaki iş yeri sahibi Vedat Yavuzer , bölgede bu yıl fazla miktarda bulunan Kanlıca mantarını kullanarak eşi Dudu Yuvuzer'in teklifiyle ilk defa mantar döneri denediklerini belirtti.

aw115819-04.jpg

Müşterilerin beklenmedik bir ilgi gösterdiğini dile getiren Yavuzer, “Mantar döneri sayesinde müşteri kitlemiz arttı. Özel olarak mantar döneri tatmaya gelen müşterilerimiz var. Şu an sadece yöresel zeytinyağı kullanıyoruz ancak farklı soslar da denemeyi düşünüyoruz” dedi.

aw115819-09.jpg

NASIL HAZIRLANIYOR?

Doğadan toplanan Kanlıca mantarları titizlikle işleniyor. Mantarlar önce döner ateşinde pişiriliyor ve yöresel zeytinyağıyla yağlanarak hazırlanıyor. 15-20 dakika içinde servise hazır hale getirilen mantarlar, döner bıçağıyla kesilerek müşterilere sunuluyor.

aw115819-06.jpg

Kumluca’nın ormanlık bölgelerinde yetişen ve pazarlarda kilogramı 100 ile 150 TL arasında satılan mantarın döner porsiyonu ise 100 TL olarak müşterilere sunuluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar