Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde büyük deprem! Mansur Yavaş 40 yıllık arkadaşını görevden aldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde büyük deprem! Mansur Yavaş 40 yıllık arkadaşını görevden aldı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, baş danışmanı Ülkü Ocakları eski genel başkanı Servet Avcı'yı görevden aldı. Avcı’ya tebliğ edilen yazı, zabıta memurları tarafından konutuna bırakıldı.

Türkiye Mart ayında yerel seçimlere gitmeye hazırlanırken, siyaset arenasında hareketli günler yaşanıyor. CHP bir yandan adaylarını belirlerken bir yandan da kendi iç muhasebesini yapıyor.

servet-avci-ek5.jpg

Yerel seçimlere giderken CHP'nin en çok konuşulan isimlerinden olan ve yeniden aday olması beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ile ilgili çok konuşulan bir iddia ortaya atıldı. Yavaş, uzun süredir partililerle gerilim yaşayan başdanışmanı Servet Avcı'nın görevine son verdi.

19 Nisan 2019'dan itibaren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın baş danışmanlığını yapan Ülkü Ocakları eski genel başkanı Servet Avcı'nın "Danışman sözleşmesinin sona erdirilmesi" konulu yazı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Suat Demirel tarafından daire başkanlıklarına tebliğ edilip zabıta memurları tarafından Avcı'nın evine bırakıldı.

mansur-yavas-basdanismani-servet-avciyi-gorevden-aldi-c8265591-w1200xh1668.webp

Tebliğ yazısında, "Belediyemiz emrinde 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 20. maddesi kapsamında Başkan Danışmanı olarak görev yapan Servet Avcı’nın Başkanlık Makamı’ndan alınan 03/10/2023 tarih ve E.1004764 sayılı onay ile yürütmekte olduğu Danışmanlık görevi sonlandırılmıştır. Bilgilerinize arz ederim" ifadeleri kullanıldı.

Avcı’nın görevden alınmasının geçtiğimiz günlerde Yeniçağ’daki köşe yazısından sonra olması ise dikkat çekti. Avcı, son yazısında İYİ Parti’den ve Meral Akşener’den bahsetmişti.

Avcı’nın söz konusu Yeniçağ’daki yazısı;

"Bu döngüyü değiştirebilecek tek parti İYİ Parti’ydi… Hem siyasî kökeni, hem iktidar havuzundaki seçmenlerle daha yakın siyasî akrabalığı, hem de savunduğu değerler anlamında muhalefetin diğer partilerine göre daha avantajlıydı…"

"Meral Hanım’ın ve birçok parti yöneticisinin ‘seçimlere tek başına girme’ şeklinde koydukları iradenin ‘pazarlık, el yükseltme, blöf’ gibi değerlendirilerek aşağılanması, partinin seçimlere tek başına girmesinin, hem itibar, hem de siyasî gelecek açısından ne kadar hayatî bir hamle olduğunu vurguluyor…"

"Varsın, ellerinden kan sızanlarla kimler iş birliği yapacaksa yapsın… İYİ Parti, dolaylı da olsa bu iş birliğiyle anılıp kaybeden taraf olmak yerine, kendi değerleriyle kendi geleceğini doğru kurgulamak durumunda… Bir süredir parti yöneticilerinin dillendirdiği ‘üçüncü yol’ hedefi bu anlamda bir tercih gibi değil açık bir mecburiyet gibi duruyor…"

"İYİ Parti, neden kendini anlatmak yerine, bütün enerjisini HDP’yle beraber olmadığını anlatmakla harcasın? İYİ Parti, kendi siyasetiyle iktidara yürümeyi tercih etmektense, neden ‘ittifakların aranan partisi’ gibi pek de muteber olmayan çizgide kalsın? İYİ Parti, başkalarının küçük hedefleri, makamları, rozetleri, kurumları için kendi büyük hedeflerini neden yaksın? Başka günahların keçisi neden İYİ Parti olsun ve hep bedel ödesin?"

02.jpg

SERVET AVCI KİMDİR?

1965 yılında Trabzon’un Sürmene ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1989’da Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünü bitirdi. Başbakanlık Basın Müşavirliği’nde çalıştı. 1988-89 yıllarında o zamanki adı Bizim Ocak olan Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevine getirildi. 1992’de daha sonra Alperen Ocakları’na dönüşecek olan Nizam-ı Alem Ocakları Kurucu Genel Başkanı oldu.

1995-2003 yılları arasında BBP’de Genel Başkan Yardımcılığı, 2006-2009 arasında ise MHP Merkez Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. BBP’ye yakın Gündüz gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği ve başyazarlık görevlerinde bulundu. Bizim Ocak, Nizam-ı Alem Ocakları ve Türkiye Günlüğü dergilerinde yazıları yayımlandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar