Simit fiyatlarına yüzde 42 zam gelince, vatandaşlar kuru ekmeğe yöneliyor: Bazı satıcılar kredi kartıyla simit satmaya başladı

Simit fiyatlarına yüzde 42 zam gelince, vatandaşlar kuru ekmeğe yöneliyor: Bazı satıcılar kredi kartıyla simit satmaya başladı
Ülke genelinde ekmek fiyatlarının artmasının ardından simit fiyatlarına da peş peşe zam gelmeye devam ediyor.

Simit fiyatlarına gelen yüzde 42'lik artışın ardından vatandaşlar, daha ekonomik bir alternatif olan kuru ekmeğe yönelmeye başladılar. Zam sonrası güncel fiyatlar paylaşıldı ve simit satıcıları artık kredi kartı ile işlem yapma olanağı sağlıyorlar. İşte tüm detaylar...

Son 2 yıldır artış gösteren enflasyon, temel gıda ürünlerinin fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Ekmek fiyatlarındaki artışın yanı sıra, simit fiyatları da yükseliyor. Akaryakıt, un ve birçok diğer faktörün fiyatları etkilemesi, unlu mamuller için de zamlara neden oluyor. Bu durum, vatandaşların gıda harcamalarını etkileyerek ekonomik sıkıntılara yol açabiliyor.

KREDİ KARTI İLE SİMİT SATIŞI YAPILIYOR

Fırıncılar Odası Yönetimi ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından sunulan zam teklifinin kabul edilmesiyle simit fiyatlarına yüzde 42 oranında zam yapıldı. Türkiye'nin ekonomik koşulları ve artan maliyetler göz önüne alındığında, simit fiyatlarının güncellenmesi gerektiği belirtildi.

Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, simit fiyatlarındaki güncel zammı açıkladı. Zam taleplerinin ardından 100 gram simit fiyatı 7 TL'den 10 TL'ye yükseldi. Bazı seyyar satıcılar, kredi kartı geçerlidir yazısıyla müşterilere kolaylık sağlıyor.

SİMİT FİYATLARINDA YÜZDE 42 ZAM

Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, artan enflasyon ve girdi maliyetleri nedeniyle esnafa destek olmak amacıyla simit fiyatlarına yapılan zamı açıkladı. Akdağ, zamların işçi maaşları ve diğer maliyetlerin artışını dengelemek için gerçekleştirildiğini vurguladı.

100 gram simitte yapılan zamlar hakkında Akdağ, "Tarife olarak araştırma yaparak 100 gram simidin 10 lira olması için oda olarak Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine başvurduk. Birliğimiz yeni tarifeyi onayladı. Yeni tarife uygulanmaya başlandı. 7 liradan satılan 100 gram simit 10 lira oldu” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar