SGK ve Bağ-Kur emeklisi için zam oranı kesinleşti! Gözler son 3 ayda...

SGK ve Bağ-Kur emeklisi için zam oranı kesinleşti! Gözler son 3 ayda...
Eylülde enflasyon yüzde 4,75 olarak kaydedildi ve yıllık enflasyon yüzde 61,53'e ulaştı. Bu nedenle memurlar yüzde 18, SGK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 25 zam alacak. Kalan üç ayda gelecek enflasyon rakamları zamları belirleyecek.

Memur ve memur emeklileri, Temmuz ayında aldıkları yüzde 6'lık toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar. Bu fark, Temmuz ayında başlayan ve 12 aylık dönemi kapsayan enflasyonun, yüzde 6'lık zam oranını aşması durumunda ödenir.

Eylül sonu itibarıyla enflasyon yüzde 18'i aşmış durumda, ancak kesin rakam ekim, kasım ve aralık aylarına ait enflasyon verileriyle belirlenecek.

Bağ-Kur ve SSK emeklileri için durum biraz farklı. Bu emekliler, her altı ayda bir enflasyon oranında zam alırlar. Yılın ikinci yarısına ait üç aylık enflasyon verileri açıklandığı için şu an için yüzde 25,11'lik bir zam olasılığı var. Ancak yılın son üç ayına ilişkin verilerin de ortaya çıkmasıyla kesin zam oranı belli olacak.

4 Ocak 2024 tarihinde açıklanacak olan enflasyon oranı, memur, emekli, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranlarını belirleyecek. Bu oranların üzerine hükümetin refah payı eklemesi de muhtemel. Hükümet, Orta Vadeli Program'da yıl sonu enflasyonunu yüzde 65 olarak tahmin etmişti, ancak eylül sonunda enflasyon yüzde 61,53'e çıktı. Kesin rakam, ekim, kasım ve aralık verilerinin açıklanmasıyla netleşecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar