Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarla yeni anayasa istemesinin 2 nedeni var! En yakınındaki isimler sızdırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarla yeni anayasa istemesinin 2 nedeni var! En yakınındaki isimler sızdırdı
Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa konusunda iki isteği olduğu ve kurmaylarına "Gerisini muhalefetin taleplerini dikkate alarak yapabilirsiniz" dediğini öne sürdü.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek bugünkü köşe yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hukukçu danışmanlarından yeni Anayasa konusunda istediklerine değindi. Erdoğan’ın ilk isteğinin yüzde 50 artı 1 yerine yüzde 40 artı 1 olduğunu yazan Zeyrek, Erdoğan’ın diğer isteğinin ise üçüncü dönem seçilmek olduğunu iddia etti.

Konuyla ilgili yetkililerle yaptığı görüşmelerde iddiayı doğrulatamadığını aktaran Zeyrek, “Ancak söylenenlere inanmak istemesem de Türkiye’de “olmaz” dediğimiz birçok şey olduğundan “ateş olmayan yerden duman çıkmaz” demeyi tercih ediyorum” ifadelerini kullandı.

Deniz Zeyrek’in yazısının ilgili kısmı ise şöyle:

Hükümetle yakın ilişkileri olan bir isim aradı.

Tanık olduğu bir toplaşmayı (gayri resmi olduğu için toplantı yerine toplaşma sözcüğünü kullandım) ve o toplaşma sonrasında dinlediği bir hukukçunun söylediklerini aktardı.

Aktardığına göre, Cumhurbaşkanı’nın Anayasa işiyle de uğraşan hukukçu danışmanları bir araya gelmiş. O toplantıya katılan hukukçulardan biri de kendisine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Anayasa konusunda iki isteği olduğunu anlatmış.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar