Emekli ve asgari ücretlinin yemek isimlerini okurken bile ağzının suyu akacak! Meclis’te sultanlara yakışır 22 çeşit menü

Emekli ve asgari ücretlinin yemek isimlerini okurken bile ağzının suyu akacak! Meclis’te sultanlara yakışır 22 çeşit menü
TBMM, 28. Dönem 2. Yasama Yılı 1 Ekim 2023 Pazar günü Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı. Numan Kurtulmuş'un eşi Sevgi Kurtulmuş ve Gastronomi Nobel’ini kazanan Mardin’li ünlü şef Ebru Baybara Demir tarafından Yeni Yasama Yılı resepsiyonuna özel hazırlanan 22 çeşit menü ise güne damga vurdu.

TBMM, 1 Ekim Pazar günü 2.5 aylık aranın ardından yeni yasama yılına başladı. Günün en dikkat çeken olayların başında ise, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un eşi tarafından 2. yasama yılı resepsiyonuna özel, Meclis tarihinde ilk kez hazırlanan “modern ile yöreselin” buluştuğu yemek menüsü oldu.

b275c416-1f74-45ce-a50b-0d293e7ab483-001.jpeg

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre, Numan Kurtulmuş'un eşi Sevgi Kurtulmuş, Meclis açılışına özel olarak hazırlanacak menü için Gastronomi Nobel’ini kazanan Mardin’li ünlü şef Ebru Baybara Demir’i tercih etti. Demir 22 çeşitten oluşan özel ikram menüsü hazırlayarak, Türkiye’nin her yerinden coğrafi işaret almış ürünleri özel olarak getirterek, yöresel tariflerine de sadık kalarak menüyü Meclis aşçılarıyla birlikte yaptı.

651b47964e3fe017e458ca23.webp

Edirne’den Hakkâri’ye, Türkiye’nin doğusundan batısına, coğrafi işaretli üreticisinden özel olarak alınıp getirilerek hazırlanan menüde en çok ilgi çekenler renkli ve tablo gibi işlenmiş sunumları ile soğuk başlangıçlar oldu.

Davetlilere içecek olarak ise limonata, reyhan ve kişniş suyu ikram edildi.

651b47b14e3fe017e458ca25-001.webp

MENÜDE YER ALAN İKRAMLAR

-Tuzlu tart içerisinde Çerkez tavuğu,

-Dereotlu Trakya turşusu ile beraber.

-Birecik patlıcanı içerisinde fıstıklı Hatay humusu.

-Bulgur çanağında yoğurt,

-Edirne beyaz peyniri ile kereviz.

-Kruvasan içerisinde Ezine peynirli kurutulmuş domatesli haydari.

-Diyarbakır çöreği üzerine kiraz sapıyla tütsülenmiş vişneli Erzincan tulum peyniri.

-Tuzlu tart içerisinde yaban mersinli kaparili tahinli patlıcan salata.

-Zeytinyağlı sumak ekşili incir dolması.

-Vişne soslu bakla favalı zeytinyağlı incirli Urla enginar.

-Kastamonu çemensiz pastırma ve Hakkâri otlu peyniri ile Aydın inciri.

-Biber ve domates eşliğinde sarımsaklı kuzu teşt.”

689ead09-9189-4911-abeb-e534ac6a28f3.jpeg

"TBMM’NİN KIYMETLİ ŞEFLERİ İLE BİRLİKTE HAZIRLADIK"

Nobel Ödüllü şef Ebru Baybara Demir, meclisin açılışına özel hazırlanan menüyü hazırlama sürecine dair şunları söyledi: “23 yıllık şefim ve Mardin’de restoranım var. 81 ilimizdeki coğrafi işaretli ürünleri odağımıza alarak, yöre mutfaklarının özgün reçetelerine de sadık kalarak mönümüzü TBMM’nin kıymetli şefleri ile birlikte hazırladık. Kızım ve meslektaşım Pelin Dökmen ile omuz omuza çalışmak da ayrıcalıktı. Çok güzel bir çalışma oldu. Keyifle yemeklerimizi hazırladık.

"MİLLETVEKİLLERİMİZ LAYIK BİR SOFRA HAZIRLAMAYA ÇALIŞTIK"

Sevgi Hanım bana ulaştı ve ‘Türkiye’nin her yerinden coğrafi işaretli ürünler ve yemekler olsun’ dedi. Milletvekillerimiz de Türkiye’nin her yerinden. Kendisi ile birlikte düşünerek ve tasarlayarak, onlara layık bir sofra hazırlamaya çalıştık.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERLE HAZIRLANDI

Sonra kullanacağımız malzemeleri o bölgede kim üretiyorsa, yerel üreticisi kimse, onlardan aldık. Muğla’dan enginar, Diyarbakır’dan baharatlar, Kilis’ten firik geldi. Mardin’den bulgur getirdik. Türkiye’nin her yerinden aldığımız coğrafi işaretli ürünleri Meclis’in bu özel ikram mönüsüne dönüştürdük. Üç haftada mönünün tasarım ve hazırlıklarını tamamladık, üç günde de üretim yaptık.”

34e57702-5e11-4bf0-b28e-8c3bd14a995a.jpeg

651b3aa086b24a2ae4c40f34.webp

88.webp

2bade646-e685-4c59-8dea-06dfcc94b0a8.jpeg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar