Ahmet Ercan 7 üzeri en büyük depremlerin beklendiği bölgeleri tek tek açıkladı

Ahmet Ercan 7 üzeri en büyük depremlerin beklendiği bölgeleri tek tek açıkladı
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Türkiye'de 7 üzerinde beklenilen büyük depremleri bir bir açıkladı. Ercan, paylaşımında deprem uzmanlarını da sert bir şekilde eleştirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye'nin deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşmesine neden oldu. Uzmanlar, ülkemizde benzer büyüklükte depremlerin tekrarlanabileceği uyarısında bulunarak yetkililere depreme dayanıklı kentler oluşturma çağrısında bulunuyor.

Deprem riskine dikkat çeken Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin deprem kuşağının potansiyel en büyük depremlerini sıralayarak önemli açıklamalarda bulundu. Ercan'ın paylaştığı bilgilere göre, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki fay hatları, özellikle Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu, Ölüdeniz, Arap Kalkanı, Ege, Güney Ege Dalma Batma ve Kıbrıs Yayı kuşağı bölgelerinde 7.0 ve üzerinde depremlere neden olabilir.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, deprem uzmanlarına yönelik eleştirilerde bulundu. "Şu kentte şu büyüklükte bir deprem bekliyorum demenin halka korku salmaktan başka hiçbir yararı yok" ifadelerini kullanan Ercan, her an olumsuzluk yaşanabileceği gerçeğini hatırlatarak, önlemlerin alınması ve yaşamın sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

d1.jpg

Ercan'ın açıklaması şöyle:

Her an kaza olabilir, her an yüreğiniz durabilir, her an deprem olabilir. Bunun için her gün, 'olacak diye' evzinip, yaşam karartılmaz. Önlem alınır, yaşam sürer. Yaşamda, olumsuzluğa yer vermeyin.

Şu kentte şu büyüklükte bir deprem bekliyorum demenin halka korku salmaktan başka hiç bir yararı yok. Çünkü, yüzlerde yıldır yanlış yapılan, yüzbinlerce yapıyı yıkıp yeniden yapmak için ne toplumun, ne de yönetimin gücü var. Her depremden sonra ağıt yakan halk çaresiz. Ne kötü!

Türkiye'nin 7 deprem kuşağının üretebileceği en büyük depremler: Kuzey Anadolu (M8), Doğu Anadolu (M7,8), Ölüdeniz (M7,7), Arap Kalkanı (M7,2), Ege (M7,3), Güney Ege Dalma Batma (7,6), Kıbrıs Yayı kuşağı (M7,0).

İstanbul'da deprem olduğunda kızılca kıyamet mi kopacak? İstanbul'u ivedi terk edip köylere mi gidelim? Yaygaralara kulak tıkayıp, gerçekleri öğrenmeniz için NE OLUR İSTANBUL'DA DEPREM OLMASIN roman kitabımı okuyabilirsiniz.Kendinizi eğlendirin, yaşam bir kez. Sıkıntı dinlemeyin.

q1.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar