Bu ilde yumurta üretimi 40 milyonu aştı

Bu ilde yumurta üretimi 40 milyonu aştı
Ordu Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi, Ordu'da yıllık 40 milyon adedin üzerinde yumurta üretildiğini ve bu yumurtaların Türkiye genelinde 10 binden fazla markette satışa sunulduğunu açıkladı.

Ordu'da yumurta üretimi Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen projeler ve desteklerle artış gösterdi. İl genelinde yıllık 40 milyon adedin üzerinde yumurta üretimi yapıldığı ifade edildi.

9.jpg

Sezgi Ordu'da yeni yapılan projelerin yumurta üretimini artırdığını ve bu sayede Türkiye genelinde marka haline gelme potansiyeline sahip olduklarını dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen projelerin bu başarıya önemli katkı sağladığını vurguladı.

aw192595-03.jpg

Ancak Orta Doğu'daki savaş gerilimi nedeniyle ihracatın durma noktasına geldiğini belirten Sezgi, yumurta fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşandığını aktardı. İhracatın durmasıyla iç piyasaya yönelen yumurta fiyatlarının yarı yarıya düştüğünü ifade eden Sezgi bu durumun üreticiler açısından endişe verici olduğunu belirtti.

aw192595-04.jpg

Ayrıca tavukların kahverengi kokarca ile mücadelede etkili olduğunu söyleyen Sezgi, tavukların bu zararlı böceği yiyerek popülasyonunu azalttığını ve bu konuda köylerde tavuk beslemenin teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar