Duş başlıklarındaki kireçlenmeye karşı bir damlası yetiyor! Meğer temizlenmesi bu kadar basitmiş

Duş başlıklarındaki kireçlenmeye karşı bir damlası yetiyor! Meğer temizlenmesi bu kadar basitmiş
Duş başlıklarındaki kireçlenme sorunu sizi rahatsız edebilir. Ancak üzülmeyin sizler için duş başlıklarında oluşan kireçler için pratik yöntemler bulduk. Tek bir damlasıyla duş başlıkları yeni gibi oluyor.

Duş başlıklarındaki kireç kötü bir görüntünün yanında su akışını da etkiler. Peki duş başlıklarındaki kireçlenmeden nasıl kurtulabiliriz. Sizler için pratik yöntemleri derledik. Beyaz sirkeyle bu sorunu ortadan kaldırabileceğinizi biliyor muydunuz.

Evet yanlış duymadınız beyaz sirke bu kireçleri söküp duş başlıklarınızı yeni gibi yapıyor. Peki bu pratik yöntemi nasıl uygulayabiliriz.

images.jpg

Duş başlığını kapatacak bir poşet alın içerisine beyaz sirke ve su doldurun. Ama burada dikkat etmeniz gereken bir püf nokta var o da beyaz sirkenin suya göre az olması. Suyun beyaz sirkeden fazla olması gerekir. Sirkeli su ile doldurulan poşet, duş başlığına bir ip ya da paket lastiği ile tutturarak ortalama 1 saat bekletin. Ardından sirkeli su dolu poşeti çıkarıp duş başlığını sünger ile ovalayın.

kirecli-dus-basligi-nasil-temizleni-eseg-cover.webp

Sirkedeki yüksek asit, duş başlıklarındaki kireçlenme problemini çözer, tıkanan delikleri açar. Ancak duş başlıklarının üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu nedenle yukarıdaki temizleme yöntemi mevcut duş başlığına zarar verebilecek nitelikteyse, bu yöntemi denemeyin.

download.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar