Hakem Halil Umut Meler'e saldıran Faruk Koca için istenen ceza belli oldu

Hakem Halil Umut Meler'e saldıran Faruk Koca için istenen ceza belli oldu
Hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırıyla ilgili olarak hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Meler'e saldıran Faruk Koca için istenen ceza belli oldu.

Hakem Halil Umut Meler'in saldırıya uğramasıyla ilgili iddianame mahkeme tarafından onaylandı. Eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın 10 yıl hapis istediği davada, toplam 4 kişi yargılanacak. Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi, davanın ilk duruşma tarihini ilerleyen günlerde belirleyecek.

h1.jpeg

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldıran, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da bulunduğu 4 sanık, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama", "tehdit", "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" suçlarından cezalandırılması talebiyle düzenlenen iddianame ile yargılanacak.

h22.jpeg

İDDİNAME'DE YER ALAN BİLGİLER

İddianameye göre, Halil Umut Meler "müşteki" olarak, eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Osman Erkam Can ve Şahin Yunus Şahin ise "şüpheli" sıfatıyla yer alıyor.

Faruk Koca'nın suçlamaları arasında yer alan "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis, "tehdit" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık"tan ise 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası talep ediliyor. Aynı iddianamede, Kenan Çelikkaya ve Şahin Yunus Şahin'in de "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" suçundan da 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası isteniyor.

Osman Erkam Can hakkında ise "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" suçundan da 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası talep edilmişti. Ayrıca, şüphelilere 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 18. maddesi uyarınca seyirden men yasağı talep edilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar