Sadettin Saran'dan Ali Koç'a rest

Sadettin Saran'dan Ali Koç'a rest

Fenerbahçe başkanı Ali Koç'un yeniden aday olmasıyla ilgili haberler kulüp içinde heyecanla karşılanırken, Sadettin Saran'a yönetimde yer alması için yapılan teklifin reddedildiği iddia ediliyor. Saran'ın, "Uyum içinde çalışamayız" şeklinde bir yanıt verdiği iddia edildi.

Fenerbahçe başkanlık seçimlerinde Ali Koç'un yeniden aday olacağı haberi sonrasında Sadettin Saran'ın adaylıktan çekildiği biliniyordu. Ancak Saran'ın yeni yönetimde yer alacağına dair iddialar gündeme gelmişti. Şimdi ise konuyla ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı.

SADETTİN SARAN, ALİ KOÇ'UN TEKLİFİNİ REDDETTİ

Sadettin Saran'ın, Ali Koç'un kendisine sunduğu asbaşkanlık görevi ve Sportif A.Ş.'nin başına geçme teklifini, "Uyum içinde çalışamayız" diyerek reddettiği öne sürüldü.

Ancak haberin devamında, Ali Koç'un Yönetim Kurulu listesinde Sadettin Saran'ın ekibinden 2 ismin bulunması yönünde bir anlaşmaya varıldığı belirtildi.

ALİ KOÇ KİMDİR?

Ali Koç, 2 Nisan 1967'de İstanbul'da dünyaya geldi ve eğitim hayatına Londra'da bulunan Harrow School'da başladı. 1985 yılında buradan mezun olduktan sonra eğitimine ABD'de devam etti. Houston, Teksas'taki Rice Üniversitesi'nden 1989 yılında lisans derecesini aldı ve ardından 1995-1997 yılları arasında Harvard Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. ABD'de çeşitli kuruluşlarda çalıştıktan sonra Koç Holding A.Ş. yönetim kurulu üyesi ve kurumsal iletişim ve bilgi grubu başkanı olarak görev aldı.

İş yaşamına ilk adımını 1986 yılında Otosan A.Ş. Ford Motor Company'nin ortaklığı ile otomobil montaj hattında çalışarak attı. Sonrasında Koç Holding A.Ş. Otomotiv Grubu'na bağlı olarak otomobil üretimi ve bayii ağı ile çalıştı. Ayrıca J.P. Morgan'da stajerlik deneyimi edindi ve American Express Bank'ta Yönetici Yetiştirme Programı'na katıldı. Analist olarak görev yaptığı Morgan Stanley Yatırım Bankası'nda tecrübe kazandı.

1997-2000 yılları arasında Koç Holding A.Ş. Stratejik Planlama Grubu Başkanlığı'na bağlı yeni iş geliştirme koordinatörü olarak çalıştı ve ardından Koç Holding A.Ş. Yeni İş Geliştirme Koordinatörü olarak göreve başladı. 2006'dan itibaren Koç Holding kurumsal iletişim ve bilgi grubu başkanlığı görevini yürütmektedir. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Koç, aynı zamanda Tüpraş yönetim kurulu üyesidir.

Ali Koç'un spor yöneticiliği kariyeri ise Fenerbahçe Spor Kulübü'nde başlamıştır. İki dönem boyunca Fenerbahçe'nin yönetiminde yer almıştır. 2005 yılında Nevbahar Demirağ ile evlenen Ali Koç'un bu evliliğinden Sadberk Leyla Koç (d.2006) ve Kerim Rahmi Koç (d.2008) adında iki çocuğu vardır.

Futbol camiasında da önemli bir yere sahip olan Ali Koç, 2018 yılında Fenerbahçe'nin başkanlık seçimlerinde aday oldu ve Aziz Yıldırım'ın 20 yıllık başkanlık dönemine son vererek Fenerbahçe'nin yeni başkanı oldu. Resmi sonuçlara göre geçerli oy sayısı 20 bin 736 olarak açıklanırken, oyların 16 bin 92'sini Ali Koç, 4 bin 644'ünü ise Aziz Yıldırım aldı.

SADETTİN SARAN KİMDİR?

Sadettin Saran, 1964 yılında Amerika'da doğdu ve tam adı Steven Sadettin Saran'dır. Henüz 2 yaşındayken Türkiye'ye yerleşti. Aktif ve hiperaktif bir çocuk olduğu için sporla iç içe büyüdü. 1984-1985 yılları arasında Türk Milli Yüzme Takımı'nın kaptanlığını üstlendi ve 50 metre Türkiye rekorunu kırdı.

Daha sonra spor bursuyla Amerika'ya giderek University of Kentucky'de Makine Mühendisliği eğitimi aldı ve üniversite yıllarında yüzme takımının kaptanlığını yaptı. Yüksek lisansını aynı üniversitede tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönerek Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı'nda Dış İlişkiler Danışmanı olarak göreve başladı.

"Saran Medya" adlı şirketi Türkiye'de spor yayınlarının yaklaşık %65'ini kapsayan yayın haklarına sahiptir. Ayrıca Saran Grubu'nun kurucusu olan Sadettin Saran, birçok tanınmış markanın temsilciliklerini üstlenmiştir.

Saran Holding, medya, enerji, yayıncılık ve havacılık gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir.

İlgili Haberler