EYT'li emeklilerin de en düşük maaşı 7500 TL olacak mı? SGK uzmanı Özgür Erdursun açıkladı

EYT'li emeklilerin de en düşük maaşı 7500 TL olacak mı? SGK uzmanı Özgür Erdursun açıkladı
En düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'den yüzde 36,4 zam yapılarak 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesi sonrası gözler EYT'den emekli olacakların maaşına çevrildi. Peki EYT'lilerin de en düşük maaşı 7 bin 500 lira olacak mı? SGK uzmanı Özgür Erdursun açıkladı.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşının 7500 liraya yükseldiğini açıklamıştı. Erdoğan açıklamasında, "En düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Buna göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı en düşük maaş tutarı 7 bin 500 TL''ye yükseldi.

EYT''LİLER DE FAYDALANACAK MI?

SGK uzmanı Erdursun''dan emekli maaşlarıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Emekliye yapılan zamla ilgili tv100 canlı yayına bağlanan SGK uzmanı Özgür Erdursun da "Bu zam tüm emeklilere yapılmayacak ancak umarım kamuoyunda bir baskı oluşur ve tüm emeklilere yapılır. Çünkü en düşük emekli aylığını yüzde 58 oranında bir zam yapılmıştı. Her geçen gün en alttaki emekli aylığı ile makas daralıyor" ifadesini kullandı.

Erdursun aynı zamanda sosyal medya hesabından da EYT''lileri ilgilendiren bir açıklama yaptı ve yeni yapılan zammın EYT''den emekli olacak olanları da kapsadığını belirterek, "EYT’den emekli olan da en az 7.500₺ emekli aylığı alacak!" paylaşımında bulundu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar