Cemil Çiçek itiraf etti: Kolay olmayacak

Cemil Çiçek itiraf etti: Kolay olmayacak
AKP’nin başlattığı yeni anayasa tartışmalar devam ederken, eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, Türkiye'de gündemde olan yeni anayasa çalışmaları hakkında Sözcü’den Saygı Öztürk’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

31 Mart Yerel Seçimleri'nden AKP'nin mağlubiyeti sonrasında yeni anayasa çalışmalarının başladığını belirten Çiçek, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un, siyasi partileri ziyaret ederek yeni anayasa çalışmalarına ilişkin görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Kendi başkanlık döneminde benzer süreçler yaşandığını anlatan Çiçek, siyasi partilerin anayasa değişikliğine destek vermesi halinde uygun bulunan temsilcilerle bir komisyon kurduğunu ve akademik çevrelerde tartışmaların yapıldığını belirtti.

ÇİÇEK’TEN ‘66. MADDE’ ÇIKIŞI

Yapılan açıklamalara bakılırsa yeni bir anayasanın gözükmediğini belirten Çiçek, şunları söyledi: “Bazıları ‘ilk 4 madde ve 66. Madde değişmez’ diyor. Bununla ilgili farklı görüşleri olan da var. Daha işin başında yeni bir anayasa konusu tam netleşmiş olmuyor. Meclis başkanının önce bunu netleştirmesi lazım.”

"PARLAMENTAR SİSTEM TARTIŞMALARI"

Anayasa yapma yetkisinin tartışmalı olduğunu ve farklı görüşlerin olduğunu dile getiren Çiçek, yeni anayasa konusunun henüz netleşmediğini belirterek, parlamentar sistem tartışmalarına da değindi. Parlamenter sistem ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi arasındaki görüş ayrılıklarına dikkat çeken Cemil Çiçek, nasıl bir usulle bu değişikliklerin yapılacağının önemli olduğunu vurguladı.

“SANILDIĞI KADAR KOLAY DEĞİL”

Anayasa değişikliğinin kolay bir süreç olmadığını vurgulayan Çiçek, "Anayasayı değiştirmek öyle sanıldığı kadar kolay bir şey değil. Emin olun Erciyes dağını taşımaktan daha zor. Kimse de kolay gösterip o fiyakalı laflara bakarak bu işin kolay olacağını zannetmesin. Gerçekçi olmak lazım. İnşallah şeytanın bacağını bu sefer kırarız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar