1 yaşında tarihi çarşıda bulunmuştu! Kendisinden saklanan gerçeği yıllar sonra nişanlısının annesinden öğrendi

1 yaşında tarihi çarşıda bulunmuştu! Kendisinden saklanan gerçeği yıllar sonra nişanlısının annesinden öğrendi
1 yaşındayken İzmir'in Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan Güler Güven, 47 yıl sonra ailesini arıyor.

Güler Güven 47 yıl önce 1 yaşındayken İzmir'in Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yalnız başına bulundu. Ailesinden kimseye ulaşılamadığı için önce Çocuk Esirgeme Kurumu'na ardından ise kendisini yetiştiren aileye verildi.

22 YAŞINDA EVLATLIK OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

22 yaşında evlatlık olduğunu öğrendiğinde büyük bir şok yaşadığını belirten Güven, biyolojik ailesini aramak ve geçmişini öğrenmek istiyor.

65d45b27b36182af9a836aa9.webp

ÇARŞIDA ZABITA EKİPLERİ BULDU

Güler Güven, 13 Mart 1977'de henüz 1 yaşındayken Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yalnız başına dolaşırken zabıta ekipleri tarafından bulundu. Herhangi bir yakını çıkmayınca Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu'na teslim edilen Güven, 6 ay sonra Ayşe-Çetin Güven çifti tarafından evlatlık alındı. Güven çifti, onu kendi çocukları gibi yetiştirdi.

65d45b27b36182af9a836aab.webp

Ancak 22 yaşında nişanlandığında, nişanlısının ailesinin eski dostları olduğunu ve Güler Güven'in evlatlık olduğunu öğrenmesiyle büyük bir şok yaşandı. Ancak Güven'in biyolojik ailesini araştırma isteği, evlatlık ailesinin engelleriyle karşılaştı. Annesini yaşlılığa bağlı nedenlerden kaybeden ve babası da yaşlanan Güven, şimdi biyolojik ailesini bulmak için adımlar atmaya başladı.

65d45b27b36182af9a836ab1.webp

“KAYBOLDUM MU KAÇIRILDIM MI ÖĞRENMEK İSTİYORUM”

Güler Güven, "Bir elim yağda, bir elimde balda büyüyen bir kız çocuğuydum. Her yere beraber giderdik. 22 yaşında sözlüm telefonda söyledi. Onun ailesi, anneannemin eski mahalleden komşusuymuş. Oradan öğrenmiş. Günlerce ağladım. Araştırmaya kalkınca annemin engellemeleri oldu. Öğrenmemi istemedi. Ben ailemi bulmak istiyorum. Nerelidirler, neden bıraktılar ya da kayboldum mu, kaçırıldım mı öğrenmek istiyorum. Belki annem bayılıp düşmüş de olabilir. Belki annem cahildi, arayıp bulamadı. Ne sebep oldu? Suçu var mıydı yok muydu? Bugüne kadar neler yaşadı, yaşamı nasıl geçti sormak istiyorum. Annemi bulmayı çok istiyorum. Onunla görüşüp konuşmayı istiyorum" şeklinde konuştu.

65d45b27b36182af9a836aad.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar