Avukat Feyza Altun serbest bırakıldı

Avukat Feyza Altun serbest bırakıldı
Sosyal medyada "şeriat" hakkındaki sözleri nedeniyle gözaltına alınan Avukat Feyza Altun, adli denetim şartıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasının ardından ilk açıklamalarda bulunan Altun, "Herkese kelepçeleri yetmez" dedi.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan hakkında soruşturma başlatılan Avukat Feyza Altun, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Dün, sosyal medya hesabından şeriat ile ilgili bir mesaj paylaşan Avukat Feyza Altun'un bu paylaşımı üzerine Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir soruşturma başlattı.

32234.jpg

Soruşturma kapsamında Altun'un Beykoz'daki evinde arama yapıldı ve aramanın tamamlanmasının ardından Altun gözaltına alındı.

“TÜRKİYE’DE ŞERİAT YOK”

Gözaltı sürecinde Altun, sağlık kontrolünden geçirildi, çıkışta gazetecilere “Türkiye laik bir ülkedir. Türkiye'de şeriat yok. Türkiye şeriatla yönetilmedi. Hiçbir zaman da şeriatla yönetilmeyecek” diyerek seslendi.

avukat-feyza-altun-saglik-kontrol-syob.jpg

Altun'un emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra sabah saatlerinde Beykoz Adliyesi'ne getirildi ve tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlikte yapılan işlemler sonrasında Altun, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

105953299-feyza-altun.jpg

Feyza Altun'dan ilk açıklama:

HERKESE KELEPÇELERİ YETMEZ!

Serbest bırakılmasının ardından adliye önünde açıklamalarda bulunan avukat Feyza Altun şunları söyledi:

"Laik Anayasa'yı savunan bir avukat olarak bundan başka bir şey söylemem mümkün bile olamaz. Fakat, iki gün içerisinde bağlamından koparılarak çarptırılan, Taliban aklına ve benzeri bir siyasi rejime yönelttiğim sözlerimi, sanki dini değerlere söylemişim gibi çarptırarak algı yapmak laiklik üzerinden bir tartışma açmaktır."

Altun, kadınların medeni haklarını geriletecek herhangi bir düşünceye karşı olduğunu ve hukuk mücadelesine devam edeceğini ifade ederken, "Her ne kadar algı operasyonuyla hukuksuz bir şekilde gözaltına alınsam da kimse korkmasın, herkese kelepçeleri yetmez" şeklinde konuştu.

Öte yandan, adliye önünde bir açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, laiklik karşıtı söylemlerin ve şeriat sloganlarının endişe verici olduğunu belirterek, "Laik yaşamlarımızdan, özgür yaşamlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi. Ataselim, kadınları hedef gösteren söylemlere karşı dimdik duracaklarını ve haklarına sahip çıkacaklarını vurguladı.

"HUKUK KAZANDI"

Altun'un avukatı Emrah Karatay da sosyal medyadan Altun'un serbest kalması üzerine, "Hukuk kazandı" yorumunu yaptı.

FEYZA ALTUN KİMDİR?

İstanbul'da 1987 yılında doğan Feyza Altun, eğitim hayatını Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde "İnsan Hakları Hukuku" alanında yüksek lisans eğitimi aldı.

Altun, bir çok ünlü ismin avukatlığını yaptı. Sosyal medyada ünlülerin kazançlarına ilişkin yaptığı paylaşımlarla dikkatleri üzerine çekti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar