Ebu Ubeyde Anadolu İmam Hatip Lisesi yetkilisinin depremle ilgili skandal açıklama: Hatay yıkılırken Reyhanlı nasıl ayakta kaldı?

Ebu Ubeyde Anadolu İmam Hatip Lisesi yetkilisinin depremle ilgili skandal açıklama: Hatay yıkılırken Reyhanlı nasıl ayakta kaldı?
Hatay’da Katarlı Raf ve İHH tarafından yapılan ve Suriyeli yetim çocuklara eğitim veren Reyhanlı Eğitim Köyündeki Ebu Ubeyde Milletlerarası İlkokulu ve Uluslararası Ebu Ubeyde Anadolu İmam Hatip Lisesi yetkilisinin skandal sözler kullandığı iddia edildi.

YENİÇAĞ/TOLGA ŞAHİN

AİLE BAKANLIĞIYLA PROTOKOL YAPILDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yapılan bir protokolle Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaklaşık 100 dönümlük bir arazi üzerinde kurulan kampüsün savaş mağduru Suriyeli yetim çocukların ihtiyacının karşılanması için 2016’da temelleri atıldı. Kurumun isminin Hamas'ın silahlı kolu olan İzzeddin el-Kassam Tugaylarının sözcüsüyle aynı isme sahip olması ise büyük dikkat çekti.

k-18105629-altpano.jpg

TÜRKÇE ŞARTI ARANMIYOR

Katar Raf ve İHH tarafından 2017’de kurulan bu kampüste yer alan okullar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı bir şekilde faaliyet yürütüyor. Kurumun burs programı yönetmeliğinde Türk öğrenciler için yeterli düzeyde Türkçe bilgisine sahip olmak şartı varken yabancı uyruklu öğrenciler için ise Türkçe bilme şartı istenmemekte.

SURİYELİ ÖĞRENCİ SAYISI 800’E YÜKSELDİ

Bir dönem toplam 680 öğrencinin bulunduğu, 591 öğrencinin ise Suriyeli olduğu eğitim köyünde Suriyeli öğrenci sayısı 800’e çıktı. 2024 yılında ise, kampüste toplam kaç öğrenci olduğu bilinmezken Bangladeş, Moğolistan, Kırgızistan ve Mogadişu gibi ülkelerden yetim çocukların eğitim gördüğü ortaya atıldı.

“TÜRKİYE’DE MEDRESE TİPİ EĞİTİM ŞART”

Diğer taraftan ise Hatay’a atanan öğretmenlere yönelik valilik onayıyla gerçekleştirilen “uyum” eğitiminde Ebu Ubeyde okullarının propagandası yapılırken cumhuriyet eleştirilerinin yapıldığı, Türkiye’de medrese tipi bir eğitimin yapılması gerektiğinin okul yetkilisi tarafından dile getirildiği öne ortaya atıldı.

REYHANLIYI BU OKUL AYAKTA TUTTU

Yetkilinin yine aynı toplantıda, “Reyhanlı’yı depremin etkilememesinin sebebi bu yetim okulunun burada olması” ifadelerini kurduğu iddia edildi. Durumdan rahatsız olan öğretmenler ise sendikaya durumu aktarmaları üzerine sendika başkanları okulu arayıp yetkiliye durumu soruyor ve yetkili “evet oldu böyle şeyler” dediği iddia edildi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar