Yüzlerce yıldır aranıyordu: İlk defa fotoğrafı çekildi!

Yüzlerce yıldır aranıyordu: İlk defa fotoğrafı çekildi!
Bilim insanları tarafından dünyada ilk defa yeni doğmuş büyük beyaz köpekbalığının fotoğrafı çekildi.

Bilim insanları, Kaliforniya Carpinteria açıklarında drone kullanarak dünyada ilk defa yeni doğmuş büyük beyaz köpekbalığının fotoğrafını çekti.

Büyük beyaz köpekbalıkları, hayatta kalan en büyük balıklardan biri olarak biliniyor ve üremeleri hakkında çok az bilgi bulunuyor. Bu görüntüler, köpekbalıklarının doğum sürecine ve yavrularının yaşamlarına dair önemli bilgiler sunuyor.

California Riverside Üniversitesi doktora öğrencisi Phillip Sternes ve film yapımcısı Carlos Guana, drone kullanarak çektikleri görüntülerde, yaklaşık 1.5 metre uzunluğundaki yeni doğmuş bir büyük beyaz köpekbalığını tespit ettiklerini iddia etti. İlk başta albino bir köpekbalığı olabileceği düşünülen bu bireyin, vücudundan bir tabakanın döküldüğü ve beyaz görüntüsünü aldığı belirtildi.

ekran-alintisi.jpg

Sternes, bu durumu iki şekilde yorumladıklarını açıkladı. Bu durumun yeni doğmuş bir beyaz köpekbalığının rahim içindeki maddelerden arınması veya bir deri bozukluğu sonucu olabileceğini ifade etti.

İlk durum doğruysa ve yeni doğmuş bir köpekbalığıysa bilim insanları önemli bir keşif silsilesini başlatmış olabilir. Çünkü köpekbalıklarının doğum yaptığı yerler hala bilinmiyor. Bu yüzden de hiç yeni doğmuş büyük beyaz köpekbalığı gözlemlenememişti. Bu sayede artık köpekbalıklarının doğumları gözlemlenebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar