Uzmanların 1 numaralı tavsiyesi: 3 günde tırnak mantarını yok edin

Uzmanların 1 numaralı tavsiyesi: 3 günde tırnak mantarını yok edin
Tırnak mantarı birçok kişinin hayat kalitesini düşüren sorunların başında geliyor. Türkiye'de çok sık görülen tırnak mantarını 3 günde yok etmenin formülü ise basit. İşte tırnak mantarını tamamen yok etmenin formülü...

Tırnak mantarı, yaşam kalitesini ciddi oranda düşüren hastalıkların başında geliyor. Dünya genelinde nüfusun yüzde 3 ila 19'unun yaşadığı bu büyük sorunu 3 günde doğal yollardan çözebilirsiniz.

TIRNAK MANTARI NASIL OLUŞUR?

Tırnak mantarı genelde havasız ve hijyene dikkat edilmediği durumlarda oluşur. Yani uzun süre ayakkabınızı çıkarmadığınız ve ayaklarınızı havalandırmadığınız durumlarda tırnak mantarı oluşabilir. Özellikle kış günlerinde bot giyildiği zamanlarda günlük olarak çorapların değiştirilmesi gerekir. Botlar yapı gereği hava ve su geçirmez oldukları için tırnak mantarına daha çok zemin hazırlamaktadır.

9839b1aca7f3a0446252e3f93ebf8d8b.jpg

TIRNAK MANTARININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • Beyaz/sarı çizgiler
  • Tırnağın kalınlaşması
  • Tırnağın şeklinin bozulması
  • Tırnak renginin koyulaşması
  • Kuruluk ve mat görünüm
  • Kolay kırılma
  • Kötü koku

shutterstock-1201224490.jpg

DOĞAL YOLLARDAN TIRNAK MANTARINDAN NASIL KURTULUNUR?

Tırnak mantarı, hem estetik hem de sağlık sorunlarına yol açabilen yaygın bir durumdur. Ancak uzmanlar, doğal yöntemlerle tırnak mantarından kurtulmanın mümkün olduğunu söylüyor. Ancak tekrardan başlaması da bir o kadar kolay bir hastalık. Bu yüzden tırnak mantarından kurtulduktan sonra insanların düzenli olarak ayak hijyenlerine dikkat etmeleri gerekiyor. Ayrıca ayak hijyeni kadar tırnak mantarının oluşumunu önlemek için ayakkabı seçimi de oldukça önemli olduğunun altını çizmekte fayda var. Tırnak mantarını önlemek için doğal yollar ise şöyle:

npcwxb33uivef25bwswl-09-267d9b41cac6188c90e6d3b1d5228738-image.jpg

Sarımsak

Sarımsak, enfeksiyonlarla savaşan doğal bir antimikrobiyaldir. İnce doğranmış veya ezilmiş sarımsağı etkilenen tırnağa uygulayarak, üzerini bandajla sarın. Bu işlemi günde en az 45 dakika boyunca uygulayabilirsiniz.

Elma Sirkesi ve Karbonat

Bir kaba su doldurun, içine 4-5 yemek kaşığı elma sirkesi ve karbonat ekleyin. Ayaklarınızı bu karışımda 15 dakika bekletip kurulayın. Bu işlemi günde 2 kez tekrarlayarak tırnak mantarına karşı etkili bir çözüm sağlayabilirsiniz.

Kekik Yağı

Kekik yağı, tırnak mantarı tedavisi için önerilen doğal bir çözümdür. Sorunlu tırnağa 3 damla kekik yağı damlatın, masaj yaparak uygulayın. Bu işlemi tırnak iyileşene kadar günde 2 kez tekrarlayabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar