1 aylık demir ihtiyacını 1 tabakta karşılıyor: Kanı temizliyor, kasları güçlendiriyor

1 aylık demir ihtiyacını 1 tabakta karşılıyor: Kanı temizliyor, kasları güçlendiriyor
Tropikal bir meyve olan Durian meyvesinin bir porsiyonu vücudun bir aylık demir ihtiyacını karşılıyor. Ancak tüketmeden önce dikkat etmeniz gerekenler var. İşte Durian meyvesinin faydaları ve tüketmeden önce dikkat edilmesi gerekenler...

Durian meyvesi, Güneydoğu Asya'ya özgü tropikal bir lezzet olarak bilinir. Meyvenin büyük ve dikenli bir kabuğu vardır, iç kısmı ise kremsi ve sarımsı renkte olup benzersiz bir tat profiline sahiptir. Türkiye'de pek yaygın olmasa da, dünya genelinde Asya ve Avrupa'da oldukça popülerdir.

Durian meyvesi sert kabuklu ve dikenli bir yapıya sahiptir. Bu yüzden meyveyi tüketebilmek için dikkatli temizlenmesi ve açılması gerekir. Bu konuda tecrübeniz yoksa yani ilk defa alıyorsanız manavdan yardım isteyebilirsiniz. İşte Durian meyvesinin birbirinden farklı faydaları:

durian-6566324-1280.jpg

DOĞAL UYKU HAPI:

İçerdiği triptofan, melatonin ve serotonin salgılanmasını destekleyerek doğal bir uyku hapı olarak kabul edilir. Özellikle uzun süreli uykusuzluk çekenler için uygundur.

ANTİOKSİDAN GÜÇ:

Manganez açısından zengin olup, güçlü bir antioksidandır. Vücudun ihtiyaç duyduğu demir ve kırmızı kan hücre üretimini destekler.

KEMİK VE KAS SAĞLIĞI:

Kemik ve kas yapısını güçlendirir, hastalıkların oluşmasına neden olan durumları azaltır.

fruit-4712678-1280.jpg

EPİLEPSİYE DOĞAL DESTEK:

Bazı araştırmalar, sinirleri yatıştırdığı için epilepsi hastalarına da iyi geldiğini göstermektedir.

FOLİK ASİT KAYNAĞI:

Bir porsiyon durian meyvesi, vücudun ihtiyacı olan folik asidin %20’sini karşılayabilir. Motor hareketlerini geliştirme konusunda etkilidir.

CİLT BAKIMINA KATKI:

Kabuğu, eski çağlarda yaraları temizlemek için kullanılırken, günümüzde kozmetik ürünlere eklenir. Hücre yenilemesini sağlayarak cildin parlaklığını artırabilir.

2018-05-09-45643-1525856729-large.jpg

B VİTAMİNİ KOMPLEKSİ:

Durian meyvesi, B5, B6 ve B1 vitaminleri bakımından zengindir.

ELEKTROLİT ÖZELLİĞİ:

Kan basıncı kontrolüne yardımcı olur ve hücreler için elektrolit özelliğine sahiptir.

BAKIR VE POTASYUM ZENGİNLİĞİ:

İçeriğinde bulunan bakır, kan hücre üretimi için gereklidir. Ayrıca, potasyum bakımından çok zengindir.

Durian meyvesi, farklı bir lezzet arayanlar için sadece bir meyve değil, aynı zamanda çeşitli sağlık yararları sunan bir tercihtir. Ancak Durian meyvesi tüketilirken dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunuyor. Meyve yapısı gereği rahatsız edici bir koku yayıyor. Hatta bu koku öylesine fazladır ki uçak yolculuğu sırasında kokusundan dolayı acil iniş yapılmasına neden olmuştur. Ancak birçok hastalığa deva olduğu için kokusu geri planda kalacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar