Özgür Özel Bülent Arınç olayının perde arkasını açıkladı: O gün kimi aradı

Özgür Özel Bülent Arınç olayının perde arkasını açıkladı: O gün kimi aradı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendisi için "O benim kahramanım" ifadelerini kullanan Bülent Arınç ile yaşadığı olayı anlattı. Özel, cenazede kimi aradığını da ilk kez açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) eski Başkanı Bülent Arınç, geçmişte yaşadığı bir anıyı paylaşırken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e övgü dolu ifadeler kullanmıştı. Arınç, yıllar önce FETÖ tutuklusu bir akrabasının cenazesinde, Özgür Özel'in çabalarıyla akrabasının kelepçesinin çözülmesine yardımcı olduğunu belirterek, "O benim kahramanım. Özgür Özel benim hukukumu korudu. Ben bunu unutmam" dedi.

Arınç'ın bu sözlerinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaşanan olayı ilk kez Habertürk canlı yayınında anlattı.

CENAZEDE KİMİ ARADI?

Özel, cenaze töreninde telefonla aradığı kişinin o dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu belirtti.

Özgür Özel, şu ifadelerle olayı anlattı: "O olay aynı şekilde gerçekleşti. Aradığım kişi Süleyman Soylu'ydu. Garnizon komutanını aradım, jandarma komutanını ara dedi, ulaşamadım. Aradım Bakanı. Anlattım durumu. 'Böyle bir şey olmaz, ovanın ortasındayız.' dedi. Etrafta 30 jandarma, ellerinde tüfek. Nereye kaçacak? Bırakın duasını yapsın, babasını gömsün diye. İzin de verdiler. Ben de sayın Arınç'a teşekkür ederim. Oradaki kişi Bülent Arınç değil başka birisi de olsa aynı şekilde davranırız. İnsanlık başka bir şey, siyaset başka şey. O gün Bülent Arınç'ın güvendikleri AK Partililer kaçıyordu. Kişi FETÖ ile suçlanıyordu, sonradan da aklandı."

"BEN İNSANİ GÖREVİMİ YAPTIM"

Özgür Özel, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Ben insani görevimi yaptım. Ben FETÖ'cüyle suçlananların cenazesine gitmekle FETÖ'cü ilan edilmeyecek biriyim. Orada olursam FETÖ'cü anlaşılır mıyım demek bir özgüvensizlik. Özgüvenin yoksa siyaseti bırakacaksın."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar