Bu hataları herkes yapıyor! Kombinizi sakın böyle yakmayın... Faturaların kabarık gelmesinin nedeni buymuş

Bu hataları herkes yapıyor! Kombinizi sakın böyle yakmayın... Faturaların kabarık gelmesinin nedeni buymuş
Günlük hayatta yaygın olarak kullanılan kombilerde yapılan basit hataların, ev sahiplerini yüksek doğalgaz faturalarıyla karşı karşıya bıraktığı ortaya çıktı.

Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Levent Bilir, doğalgazdan daha fazla verim almak isteyenlere önemli önerilerde bulundu. Bilir, "İzolasyonu iyi olan bir apartmanda iç ortam sıcaklığının fazla değişkenlik göstermemesi, yakıt kullanmadan tasarruf yapma fırsatı sunabilir. İlerleyen zamanlarda binaların izolasyonu zorunlu hale geldikçe, ısı kaybı azalacak ve doğalgaz tüketimi düşecek" dedi.

69123.jpg

KOMBİNİZİ ARALIKLI ŞEKİLDE ÇALIŞTIRMAYIN

Kombi kullanıcılarının sıkça düştüğü hatalardan biri, kombiyi aralıklı şekilde çalıştırmaktan kaynaklanıyor. Bu durum, sıcaklığın istikrarlı bir şekilde korunamamasına yol açıyor. Dr. Bilir, kombiyi devamlı ancak düşük seviyede çalıştırmanın, ısı kaybını minimize ederek yakıt tasarrufu sağlayabileceğini belirtti. Ancak son kademede sürekli çalıştırmamak da önemli bir nokta.

DUVAR SICAKLIKLARINA DİKKAT

Ev sahiplerine sıcaklık ayarlamalarında duvar sıcaklıklarına dikkat etme çağrısında bulunan Dr. Bilir, yaşam alanlarının genel olarak 21-22 derece olarak düşünüldüğünü ancak konfor sıcaklığının 20 dereceye kadar düşürülebileceğini vurguladı. Bu durum, kombinin sürekli düşük ayarda çalıştırılmasıyla uzun vadeli tasarruf sağlanabileceği anlamına geliyor.

1-dogal-gaz-faturasi-kombi-chpx.jpg

KULLANILMAYAN ODALAR SICAKLIĞI DÜŞÜRÜYOR

Ayrıca, evde kullanılmayan odaların sıcaklığının düşürülmesi, montajlanmış çift camlı pencerelerin tercih edilmesi ve kombi ile petek bakımlarının düzenli olarak yapılması da enerji tasarrufu açısından kritik öneme sahip. Dr. Bilir, evlerde doğalgaz bulunmuyorsa, elektrikli ısıtıcı yerine klimanın kullanılmasını önerdi. Elektrik tasarrufu açısından klimaların önemli bir alternatif olduğunu belirten Bilir, klimanın ilk yatırım maliyetinin elektrikli sobadan pahalı olsa da zaman içinde bu farkın kapanacağına dikkat çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar