Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Emin Mert Odabaş

Emin Mert Odabaş

Tarık Biberoviç, Ergin Ataman’ın kurtardı

Türkiye A Millî Erkek Basketbol Takımı, Eurobasket 2025 elemeleri kapsamında ilk maçında deplasmanda İtalya’ya kaybettikten sonra haftanın ikinci maçında Sinan Erdem’de İzlanda’yı ağırladı.

Maç boyunca yalnızca ilk iki çeyrekte 1 ya da 2 sayıyla öne geçen İzlanda, maçtaki son top öncesi ikinci yarıdaki ilk üstünlüğünü ele alarak Türkiye’yi maç topu oynamaya itti. Koç Ataman’ın molası sonrası, maçın bitimine 3.6 saniye kala İzlanda karşısında kendi sahasında 74-75 geride olan Türkiye çok kötü bir hücum oynadı.

Gerçekten buna oynadı demeye dilim de varmıyor ama muhtemelen perdelerden çıkan Melih’e çizilen 3 sayılık hücum seti birinci plandı ancak olmadı; ikinci alternatif ise topu Tarık’a vermekti. Ya da Melih’in koşusu aldatıcı koşuydu ve ana plan Tarık’tan oynamaktı; bunu oyuncular ya da teknik ekipten biri açıklamadıkça öğrenemeyeceğiz. Sonuç olarak kendi sahanda son topta geriye düştüğün bir maçta bu kadar kötü bir hücum çizmek akıl alır gibi değil.

İlk maçta yıldızlaşan ancak takıma galibiyeti getiremeyen Tarık, İzlanda maçında çok iyi bir performans göstermese de son topta oynadığı sırtı dönük oyun ve attığı çok zor şutla ikinci kez giydiği millî takım formasıyla takıma galibiyeti 76-75 ile getirmiş oldu.

Geçen maç vasat performans sergileyen uzunlarımızdan Sertaç bu maçta 20 sayı 12 ribaunt ile oldukça etkili performans göstererek galibiyetin mimarlarından olurken, bir diğer uzun Ercan Osmani de ilk maçın aksine 14 sayı 5 ribaunt ile önemli bir skor katkısı verdi.

Bu maçın dengeli geçtiğinin bir diğer göstergesi atılan şutlar ve bulunan isabetler oldu. İki takım da 20 başarılı 2 sayılık atış yaparken, Türkiye 9 İzlanda ise 10 üç sayılık isabet buldu.

İki takım çok az sayıda faul çizgisine giderken belirleyici fark burada yaşandı. Türkiye 10’da 9 ile atarken İzlanda 5’te 5 isabet bulabildi. Zaten maçı getiren 1 sayılık fark da böyle ortaya çıkmış oldu.

Türkiye, Ergin Ataman koçluğunda etkili performanslar göstermekten uzak olmaya devam ediyor.

Olimpiyatlara katılma fırsatını tepen Ay Yıldızlılar yılın geri kalanının büyük kısmını millî formadan uzak şekilde geçirecekler. Bundan sonra oynanacak resmî maçlar Kasım ayında Macaristan ile yapacağımız iki, Eurobasket 2025 eleme maçı olacak. Türkiye, Olimpiyatlardan sonra Eurobasket’ten de olmak istemiyorsa mutlak şekilde bu iki maçtan da galibiyet almak zorunda. Alınacak bir yenilgiyle işler bizim için tamamen ters dönebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları