Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Emin Mert Odabaş

Emin Mert Odabaş

Fenerbahçe tepetaklak

Fenerbahçe Beko Avrupa’da normal sezonu 6. olarak tamamlayıp Play-Off biletini kaparken Basketbol Süper Ligi’nde ise sezona devam ediyor. Ancak koc Saras Jasikevicius ile birlikte iki kulvarda ivme yakalayıp, kupa kazanan Sarı Lacivertliler zorlu bir süreçten geçiyor.

Euroleague’de ilk 4 için ciddi bir fırsat yakalayıp bu fırsatı ellerinin tersiyle iten Fenerbahçe Beko’da Basketbol Süper Ligi’nde de işler istediği gibi gitmiyor.

Avrupa ve yerel ligde çıktığı son 4 maçı kaybeden Fenerbahçe, Avrupa’da önce ev sahibi avantajı ihtimalini sonrasında da 5.’lik koltuğunu kaybetti. Yerel ligde ise önce Anadolu Efes’e sonrasında ise Türk Telekom’a kaybederek liderliği ve olası Anadolu Efes eşleşmesinde, yani final serisinde, ev sahibi ve ligi lider bitirme ihtimalini kaybetti.

Fenerbahçe Beko Nisan ayında çıktığı hiçbir maçı henüz kazanamadı. Sırasıyla Euroleague’de Anadolu Efes’e sonrasında BSL’de bir kez daha Efes’e yenilerek en büyük rakibine üst üste iki maç kaybeden Fenerbahçe sonrasında Euroleague normal sezonunun son maçında konuk olduğu Oympiakos’a kaybederek ligi 6. Sırada tamamladı. Yenildiğimiz Olympiakos ise 5.’likle ligi bitirirken Play-off ve play-in eşleşmeleri de belli oldu.

Fener son olarak da Pazartesi günü ligde Türk Telekom deplasmanından mağlup ayrılarak yenilgi serisine bir maç daha eklemiş oldu.

Fenerbahçe – Olympiakos maçı ise normal sezonun son haftasında dikkat çeken maçların başında geliyordu. Kazananın 5. kaybedenin 6. olacağı müsabakada kimin kazanıp kaybedeceği ise olay-off eşleşmelerini doğrudan etkileyecekti.

Kazananın Barcelona, kaybedenin Monaco ile eşleşeceği maç öncesi iki takım taraftarları da takımlarının kaybetmesini isteyen taraftaydı ancak sahaya çıkan iki takım da kazanmak için oynadı ki olması gereken de tam olarak buydu. Maçın sonucunu ise uzatmalar belirledi, normal süresi berabere biten maçı uzatmalarda Olympiakos kazanarak ligi 5. bitirip Barcelona ile eşleşirken Fenerbahçe Beko ise Monaco ile eşleşti.

Ligi ilk iki sırada bitiren Real Madrid ile Panathinaikos’un rakipleri ise bu hafta içinde oynanacak maçların sonucunda belirlenecek.

Sezonu 7. ve 8. sıralarda bitiren Maccabi Tel Aviv ve Baskonia müsabakasının galibi kendini 7. sıradan play-offlara atacakken bu maçın kaybedeni ligi 9 ve 10’uncu sıralarda bitiren Anadolu Efes ve Bologna maçının kazananı ile oynayacak. Bu müsabakadan galip ayrılan takım da 8’inci sıradan kendini play-offlara atacak.

7 – 8 eşleşmesinin galibi Panathinaikos ile eşleşecekken bu eşleşmenin mağlubu ve 9 – 10 eşleşmesinin galibinin oynayacağı maçın kazananı Real Madrid ile Final Four mücadelesi verecek.

Bir sonraki yazımda bu eşleşmelerin detaylı değerlendirmesini yapacağız. Bu yazı yayınlandığında Efes Bologna ile maçını oynamış olacak ancak biz yine de bu maç için Anadolu Efes’e başarırlar dilemiş olalım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları