Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Emin Mert Odabaş

Emin Mert Odabaş

Fenerbahçe’de rekor rekor üstüne

Fenerbahçe Beko ligin bitimine 3 hafta kala Eurolraegue'de Alba Berlin'i ağırladı.

Fenerbahçe ilk dört yarışında bu hafta avantaj sağlayamasa da bir kez daha lig tarihine geçen galibiyet alarak adını bu ligin tarihine altın harflerle yazdırmasını bildi. Nigel-Hayes, koç Jasikevicius'u iki kez ikna ederek kenara geldiği iki kere de sahaya dönmeye başararak lig rekorunu ve kulüp kariyer rekorunu kırmayı başardı.

Hayes 27'de 18 şut isabeti 16'da 9 üçlük isabeti ile tam olarak 50 sayı üreterek Euroleague tarihine geçti. Bu ligde sayı rekorunun daha önceki sahibi 49 sayı ile Shane Larkin idi.

Hayes ilk yarı itibarıyla rekoru kırma belirtileri verirken ikinci yarıda rekoru kırmak için kendi koçunu dahi ikna etti. Özellikle son çeyrekte maçın kopması ile birlikte iki kez oyundan çıkan Hayes, ilk çıkışında kulüp rekoru kırarken koçunu ikna ederek bir kez daha oyuna girdiğinde herkes onun Larkin'in rekorunu kırmak için sahaya döndüğünü biliyordu. Son dakikalarda bir kez daha parkeye dönen Hayes bu kez kararlıydı ve takım arkadaşları da onun bu yolculuğunda yanında olacaktı.

Rekorların takımı Fenerbahçe Beko'da rekor kırma sırası Nigel-Hayes'teydi.

Sonuç olarak Hayes 50 sayı ile hem takımının hem kendisinin Euroleague'de en çok sayı üreten oyuncusu olurken takımın ilk 4 yarışında devam etmesini de sağladı. Şimdi sırada Anadolu Efes ve Olimpiakos mücadeleleri var.

Normal şartlar altında ligde Beşiktaş ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, Beşiktaş’ın Avrupa'daki müsabakası ve seçimler sebebiyle bu hafta sonunu boş geçecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları