Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Emin Mert Odabaş

Emin Mert Odabaş

Fenerbahçe ligde çok rahat

Fenerbahçe Beko, Basketbol Süper Ligi’nde İzmir ekibi Petkim Spor’a konuk oldu. İlk çeyrekte oldukça baskın bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe farkı çift hanelere çıkartıp rakibe de yalnızca 8 sayı atma şansı verip 21 sayı buldu.

Rotasyonla birlikte ikinci çeyrekte hücumda oldukça sıkıntı yaşayan Sarı Lacivertliler yalnızca 10 sayı bulabilirken Petkim ise 19 sayı üreterek ilk çeyrekte açılan farkı 4 sayıya kadar indirmeyi başardı.

Üçüncü çeyrekten itibaren ise Fenerbahçe kendi oyununu ortaya koyarak farkı tekrar açarak Petkim Spor’un ikinci çeyrekteki oyununa bir daha izin vermedi. Üçüncü çeyrek 23-15 son çeyrek ise 27-17 tamamlanırken maç da 59-81 Fenerbahçe lehine sonuçlandı.

Fenerbahçe’de Şehmus, Yan Madar, Papagiannis, Calathes ve Sestina çift haneli sayılar üreterek galibiyette önemli rol oynadılar. Takımın kaptanı Melih Mahmutoğlu etkisiz bir oyun ortaya koyarken, takımda süre alan, Mert Ekşioğlu hariç, tüm oyuncular sayı katkısı verdi. Calathes 6 asistle en çok asist yapan oyuncu olurken, takımın en kısalarından oyun kurucu Yam Madar 7 ribaunt ile dikkat çekici bir performans ortaya koydu. Her ne kadar Euroleague’de istediği süreleri alamasa da BSL’de etkileyici performanslar göstermeye devam ediyor.

Maçta dikkat çeken bir istatistik ise Fenerbahçe 21 asist yapıp 13 top kaybederken, Petkim Spor 13 asist yaparken 11 de top kaybı ile oynamış. Aradaki asist farkı da Fenerbahçe’nin top paylaşımı konusundaki kalitesini ve farkını ortaya koymuş.

Fenerbahçe ligde 21 galibiyet 3 mağlubiyet ile zirvede, Anadolu Efes de keza yine 21 galibiyet 3 mağlubiyet ile onu sıkı şekilde takip ediyor. Petkim Spor ise 12 galibiyet 12 mağlubiyet ile 6’ncı ve play-off potasında kalmaya devam ediyorlar.

Fenerbahçe’nin ise önünde Euroleagu özelinde zorlu bir fikstür var. Normal sezonun bitimine 3 maç kalmışken, ilk olarak görece kolay bir maç olan ligde bir iddiası bulunmayan Alba Berlin ile kendi sahasında oynayacak olan Fenerbahçe sonrasında yine içeride Anadolu Efes’i ağırlayacak. Efes’in play-in için mücadele ettiğini düşündüğümüzde iki takım için de oldukça kritik bir müsabaka olacağı şüphesiz. Fenerbahçe de ilk 4 için yara almış olsa da mücadele etmeye devam ediyor.

Fenerbahçe’nin son maçı ise doğrudan rakibi olan Olympiakos ile Yunanistan’da olacak. Şüphesiz ki bu maç ligin sıralamasında doğrudan etkiye sahip olacağı için oldukça kritik bir öneme sahip.

Umarım Fenerbahçe ligi ilk 4 içerisinde bitirerek ev sahibi avantajını elde ederken Anadolu Efes de kendini play-in potasına atabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları