Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Emin Mert Odabaş

Emin Mert Odabaş

Anadolu Efes play-in aşkına

Euroleague 33. Haftası İstanbul derbisine sahne oldu. Fenerbahçe Beko, play-offları garantilerken Anadolu Efes ise play-ine kalma mücadelesi veriyor. Fenerbahçe Beko, play-offlara kalmayı garantilerken ilk 4’e kalarak ev sahibi avantajına sahip olmak amacında. Efes ise kendini play-ine atarak çeyrek finaller için umudunu diri tutmaya çalışıyor.

Euroleague’de bu sezon itibarıyla uygulanmaya başlayan play-in formatına göre ligi 7, 8, 9 ve 10’uncu sırada bitiren takımlar son play-off biletlerini alabilmek için mücadele etmeye devam edecekler.

Anadolu Efes de koç değişikliği sonrasında yeni koçuyla beraber bu mücadeleye dâhil olmuş durumda. Ligde ilk 6 sıradaki takımlar yerlerini garantilerken play-in için de 3 takım yerini sağlama almış görünüyor. Normal sezonun son haftasına girilirken Anadolu Efes almış olduğu Fenerbahçe Beko galibiyetiyle birlikte 10. sıradaki yerini biraz olsun sağlamlaştırmış durumda.

Önümüzdeki hafta son maçta şansını yitirmiş ve son 5 maçında 4 mağlubiyet almış olan Kızıl Yıldız’ı konuk edecek olan Efes, bu maçtan galibiyetle ayrılması durumunda kendisini play-in potasında tutarak son 8’e kalma mücadelesine devam edecek.

Efes ile birlikte son 10’a kalma mücadelesi veren diğer takımlar ise Milano ve Partizan.

Efes’in olası yenilgisi halinde rakiplerinin mücadelelerinin sonucu Efes’in kaderini belirleyecek. Umarız Efes bu maçtan galibiyetle ayrılarak kendi kaderini yazma şansına sahip olur.

Fenerbahçe Beko’da ise işler çok da istenildiği gibi gitmedi.

Son 3 maçta iki yenilgi alan Sarı Lacivertliler ilk 4 şansını kendi elleriyle yitirdi. Son hafta maçında Olympiakos deplasmanına gidecek olan Fenerbahçe bu maçtan alacağı sonuca göre ligi 5. ya da 6. sırada bitirecek.

Fenerbahçe’nin alacağı sonuca göre play-offlardaki rakibi de belli olacak. Sarı Lacivertlilerin önünde üç ihtimal bulunuyor. Son hafta müsabakaları sonucunda Fenerbahçe’nin rakibi Panathinaikos, Barcelona ya da Monaco olacak.

Her biri birbirinden güçlü bu üç takımla ev sahibi avantajı olmadan oynayacak olan Fenerbahçe rakibi kim olursa olsun koç Jasikevicius ile birlikte hiç de küçümsenmeyecek bir rakip olacak. Son haftalardaki yükselen formu, kırdığı rekorlarıyla Fenerbahçe’nin çıtası oldukça yüksek ve rakip fark etmeksizin son 4 için en güçlü adaylardan biri olduğu ortada. Zaman zaman iniş çıkışlar yaşasa da Sarı Lacivertlilerin çıtası oldukça yüksek ve ne olursa olsun kazanmak için mücadele etmeye devam edeceklerdir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları