Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Emin Mert Odabaş

Emin Mert Odabaş

Basketbol Süper Ligi ve Euroleague’a genel bir bakış

Euroleague’de Real Madrid deplasmanından aldığı galibiyetle yurda moralli dönen Fenerbahçe Beko, Basketbol Süper Ligi’nde düşme potasındaki Merkezefendi’ye konuk oldu.

Skor anlamında dengeli giden ilk çeyreğin ardından Sarı Lacivertliler ikinci çeyrekte farkını ve kalitesini ortaya koyarak rahat bir galibiyet alırken rotasyonu da dikkatli şekilde kullandı. Fenerbahçe’de 25 dakika üstünde hiçbir oyuncu süre almazken, en az süreyi ise geçtiğimiz hafta Ülker Arena’da ilk kez Sarı Lacivertli formayı terleten Ömer Ege 4 dakikayla aldı. Ömer Ege, 4’te 0 isabetle maçı sayı üretemeden bitirdi.

Millî aranın ardından Koç Jasikevucius’un özel olarak takıma kazandırmaya çalıştığı Tyler Dorsey de neredeyse iki aylık aranın ardından ilk defa bir maçta çift sayılı hanelerde skor üretirken 18 sayı ile takımın bu maçtaki en skorer ismi oldu.

Fenerbahçe’de sakatlığı bulunan Pierre dışında, Nigel Hayes, Guduriç, Papagiannis, Willbekin ve ligde lisansı çıkarılmayan Amine Noua süre almadı.

Fenerbahçe bu galibiyetle birlikte ligde 19 galibiyetle liderliğini sürdürürken, Anadolu Efes de yine aynı galibiyet sayısıyla ikinci sırada bulunuyor. Bu ikiliyi 17 galibiyetle Beşiktaş takip ederken, Pınar Karşıyaka 15 galibiyetle dördüncü sırada bulunuyor.

Beşinci ve altıncı sıradaki Petkim Spor ile Manisa’nın 12’şer galibiyeti bulunurken Galatasaray 11 galibiyetle yedinci, Türk Telekom ise 10 galibiyet ile sekizinci sırada. Darüşşafaka da yine 10 galibiyetle dokuzuncu durumdayken, şüphesiz play-off yarışı sezon sonuna kadar sürecek gibi duruyor.

Matematiksel olarak şansı hâlâ devam etse de 22 maçta 3 galibiyetle ligin dibine demir atan Samsunspor dışında geri kalan her takımın matematiksel olarak düşme ve play-off yapma ihtimali var.

15. sıradaki Merkezefendi ve 14. sıradaki Çağdaş Bodrum Spor’un 7 galibiyeti varken, 13. sıradaki Büyükçekmece ile 12. sıradaki Bahçeşehir Koleji’nin 8’er galibiyeti var. Son olarak, 11. sıradaki Bursaspor ile 10. sıradaki Tofaş’ın ise 9’ar galibiyeti bulunuyor.

Ligin bitimine 8 haftalık bir süre kalmışken lig liderliğinden küme düşmeye; ev sahibi avantajını elde etmekten play-off dışı kalmaya kadar birçok farklı noktada müthiş bir çekişme ve rekabet var. Bakalım ligde kalan bu kısa sürede işler hangi takımlar için iyi giderken hangi takımlar sezona buruk şekilde veda edecekler, hep birlikte göreceğiz.

Fenerbahçe Beko bu hafta Perşembe günü Euroleague kapsamında kendi sahasında Valencia ile oynayacak; Fenerbahçe için bu maçtan çıkarılacak tek sonuç galibiyet olmak zorunda. Aksi hâlde işler Fenerbahçe için çetrefilli bir noktaya evrilebilir.

İlk 4 yarışı içinde kalmak istiyorsa Fenerbahçe, ne yapıp edip bu maçı almalı.

Anadolu Efes ise zorlu Asvel deplasmanına çıkacak Cuma günü. Play-in için doğrudan rakibi olan Valencia’nın Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacağını düşünürsek Efes de ne yapıp edip bu maçtan galibiyet çıkarmasını bilmeli.

Çünkü 9. Maccabi 15 galibiyete sahipken 10. Valencia ve 11. Partizan 13’er adet galibiyet elde etmiş durumda.

Bu üçlüyü ise 12’şer galibiyete sahip Milano, Anadolu Efes ve Bayern takip ediyor. Sonrasında 11 galibiyeti olan Zalgiris ve 10 galibiyeti olan Kızıl Yıldız var.

Euroleague’de ise sezonun boyu daha da kısalmış durumda. Normal sezonun bitmesine yalnızca 6 haftanın kaldığı ligde artık her maç her takım için kritik öneme sahip ve burada soğukkanlı kalıp; oyun planına sadık kalanlar kazançlı çıkacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları