Eski İYİ Partili isimden Akşener’in ‘şeriat’ çıkışına tepki: Genel başkan olamazdın

Eski İYİ Partili isimden Akşener’in ‘şeriat’ çıkışına tepki: Genel başkan olamazdın
İYİ Parti’den geçtiğimiz aylarda istifa eden İbrahim Özkan, “Şeriat eşittir İslam dinidir” çıkışında bulunan Akşener’e sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim çalışmaları kapsamında Sivas'ta düzenlenen bir etkinlikte partililerle buluştu. Akşener, burada yaptığı konuşmada, ‘şeriat eşittir İslam dini olduğunu bilmiyor’ şeklinde çıkışta bulundu.

Partisinin Sivas'taki seçim stratejisi hakkında konuşan Akşener, "Her seçimde Sivas’ta ne yapılıyor? ‘Bize oy ver’ diyorlar size. ‘Karşı taraf terörist…’ Öbür taraf da diyor ki; ‘Bize oy ver, onlar şeriatçı…’ Şimdi bir taraf teröristin manasını bilmiyor. Altını boşalttı, hafifletti terörist kavramını. Öbürü de şeriat eşittir İslam dini olduğunu bilmiyor. İki cahil anlayış arasında çırak çıkan Sivaslı" şeklinde konuştu.

İBRAHİM ÖZKAN TEPKİ GÖSTERDİ

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Özkan, Akşener'in bu sözlerine sosyal medya üzerinden sert bir tepki gösterdi.

ibrahim-ozkan.jpg

Özkan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "İslam şeriat değildir. İslam şeriat olsaydı kadın Genel Başkan olmazdı. Hele hele başı açık hiç olmazdı. Mesela erkeklerin içinde konuşamazdı. O yüzden yaşasın Cumhuriyet. Cumanız hayır olsun."

brahim-ozkan.jpg

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar