Staj ve Çıraklık Mağdurlarına müjde! EYT Federasyonu başkanı net tarih vererek açıkladı! Bütçe Komisyonu'na geliyor

Staj ve Çıraklık Mağdurlarına müjde! EYT Federasyonu başkanı net tarih vererek açıkladı! Bütçe Komisyonu'na geliyor
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşma sürecinde henüz bir gelişme yaşanmaması üzerine EYT mağdurları sosyal medyadan kampanya başlatırken, EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Gönül Boran Özüpak, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT’lilerin emekli maaşlarının yüzde 10-17 oranlarla bağlanacağını ifade ederek “Sosyal yardım değil, insanca yaşayabileceğimiz maaştır hakkımız” dedi. 

Özüpak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: Bir yandan Emeklilik hakkımız için, bir yandanda bağlanacak emekli maaşlarıyla mücadeledeyiz.  %10-17 oranlarla bağlanacak EYT emekli maaşları. Bunu reva görenler Vicdanlarınız size sesleniyor. Sosyal yardım değil insanca yaşabileceğimiz maaştır hakkımız" ifadelerini kullandı. 

Gönül Boran Özüpak, "Milli iradenin temsille görevlendirdiği   makamlar, Milletin sorunlarını çözmeye talip olanlardır. İtibar, önce Milletin refah düzeyi ile başlar. Sonuca ulaşmayan her mesele, güven kaybettirir. EYT Millettir. Milletinizin sesini duyun" açıklamasında bulundu. 

BÜTÇE KOMİSYONU''NA GELİYOR

Özüpak, "Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan''ın Aralık ayındaki müjdesinde 2023 yılına kalmadan gündemden kalkacağı söylenen EYT için; "Meclis sürecini takip ediyoruz" açıklaması geldi. Bu süreç neden bu kadar ağır işliyor. Bu süreç niye hızlanmıyor?" dedi.

Öte yandan EYT Federasyonu başkanı Gönül Boran Özüpak, "Staj ve Çıraklık Mağdurları için bu plan sürpriz bir kararla Bütçe Komisyon''a gelebilir" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar