EYT'liler ilk kez alacak: 2023 emekli bayram ikramiyeleri belli oldu!

EYT'liler ilk kez alacak: 2023 emekli bayram ikramiyeleri belli oldu!
Emeklilere yılda 2 kez dağıtılan bayram ikramiyelerine yeni yılda büyük bir zam gelmesi bekleniyor. İddialara göre hükümetin bayram ikramiyelerine yapacağı zam belli oldu. Detaylar haberimizde...

2 milyon 250 bin vatandaşın da emekli olmasıyla birlikte Türkiye''deki emekli sayısı 15 milyonun üzerine çıkacak. Emekli vatandaşlara maaşları dışında yılda dini bayramlarda ödenmek üzere 2 kez yatırılan emekli ikramiyesinin de 2023''te ne olacağı ortaya çıktı. Beştepe kulislerinde konuşulanlara göre AKP, ilk kez emekli ikramiyesine büyük bir zam yapacak. 

NİSAN BAŞINDA ÖDENECEK!

14 Mayıs''ta yapılması planlanan seçimlerden önce toplumun büyük kesimini memnun etmeye çalışan hükümet, Nisan ayının başında ödenecek emekli ikramiyelerine yapacağı artış ile de emeklilerin gönlünü almak istiyor. 2018 yılında ödenmeye başlanan ikramiyeler, 1000 TL olarak hesaplara yatırılıyordu. Yıllar geçtikçe artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında emeklilerin ikramiyeleri adeta erirken, AKP yalnızca 2022 yılında 100 TL''lik bir zam ile emekli ikramiye tutarlarını 1100 TL olarak belirledi. Yapılan zamma sert tepki gösteren emeklileri bu yıl memnun etmek isteyen AKP''nin yapmayı düşündüğü yeni zam ortaya çıktı.

TOPLAMDA 4 BİN TL VERİLECEK

Emeklilere, 2 bayramda toplam 4 bin TL ödenmesi öngörülüyor. Geçtiğimiz yıl 1100 TL olarak ödenen tek bayramlık ikramiye tutarının, bu yıl yapılacak artışla birlikte 2000 liraya çıkacağı iddia edildi. İYİ Parti, enflasyon verileri dikkate alınarak artış yapılmasını TBMM''ye teklif ederken, yalnızca resmi enflasyon verilerine göre bile 2018''de verilen 1000 TL''lik bayram ikramiyesi, bugün 3700 TL''ye tekabül ediyor. Emeklilere 3500 TL bayram ikramiyesi verilmesi üzerine yasa teklifini Meclis Başkanlığı''na sunan İYİ Parti''nin yapmış olduğu teklif AKP''li ve MHP''li vekillerin oylarıyla reddedildi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar