Maaş hesaplama robotunda düşük maaş gören EYT'liler dikkat! Maaşınız daha yüksek olacak!

Maaş hesaplama robotunda düşük maaş gören EYT'liler dikkat! Maaşınız daha yüksek olacak!
Geçtiğimiz günlerde SGK tarafından EYT'lilerin maaşlarını hesaplayabileceği bir uygulama hayata geçirildi. Birçok EYT'li alacağı düşük maaşlar karşısında şok yaşarken, hesaplamalarda yapılan o hata ortaya çıktı. İşte EYT'lilerin alacağı gerçek maaş...

Emekli maaşlarının yatmasına aylar kala birçok EYT''li ne kadar maaş alacağını hesaplamak için SGK''ya talepte bulunmuştu. SGK''nın uygulamaya geçirdiği maaş hesaplama robotu ile maaşlarını öğrenen EYT''lilerin birçoğu ise büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. EYT''lilerin düşük prim sayıları sebebiyle daha az maaş alınacağı biliniyor olsa da tabloda 4000-4500 lira gibi ücretleri gören EYT''lilerin ise içini rahatlayacak haber belli oldu.

NE YAZDIĞININ ÖNEMİ YOK

Yapılan yasal düzenleme ile emekli maaşınız, "maaş hesaplama robotu" tarafından ne gösterilirse gösterilsin taban emekli aylığınız 5500 liradan aşağı olamayacağı için maaşlarınıza otomatik olarak zam yapılacak. Yani, hesaplanan tabloda 4000 ve 4500 lira maaş gören yüz binlerce vatandaş Mart ayında 5500 lira emekli aylığı alacak. 

KİMLER EYT İLE EMEKLİ OLACAK

Çalıştığı prim gün sayısı 5000 ve üzerinde olan, hizmet başlangıcı olarak da 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde çalışmaya başlamış vatandaşlar EYT kapsamında emeklilik hakkı elde edebilecek. Birçok staj ve çıraklık sigortası girişi olan vatandaşın sigorta başlangıç tarihi her ne kadar 8 Eylül 1999''un öncesini gösterse de, staj sigortası çalışma başlangıcı olarak kabul edilmediği için prim gün sayısı ne olursa olsun şu an için emekli olamayacaklar. Ancak SGK Müşaviri Onur Önal, Şubat ayında çıkacak torba yasa ile staj ve çıraklık sigortası girişi olan vatandaşların da EYT kapsamına dahil edileceğini iddia etti. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar