Seçime kadar dolar yükselecek mi? Selçuk Geçer net cevap verdi!

Seçime kadar dolar yükselecek mi? Selçuk Geçer net cevap verdi!
Para politikaları ve dolar kuru üzerine yaptığı yorumlarla tanınan ekonomist Selçuk Geçer, yakın zamanda dolar alacak ya da satacak vatandaşları uyardı ve seçimlere kadar doların artıp artmayacağı konusunda tahminini açıkladı.

Milyonlarca vatandaş, Türk Lirasındaki istikrarsızlık sebebiyle birikim ve yatırımlarını altın ya da döviz üzerinde bekletiyor. Dolar alıp-satacak vatandaşlara ise hayati uyarı ekonomist Selçuk Geçer''den geldi. Geçer, dolar/TL kurunda yaşanacak değişimleri haber verirken, dolar alacak ya da satacak vatandaşlar için de tarih verdi.

"DOLAR BU SEVİYEYE ÇIKACAK"

Youtube kanalında paylaştığı "Dolar ne olacak al sana net cevap" başlıklı videosunda dolar kurunun yükselişine ve dolar/TL paritesi hakkında açıklamalara değinen Geçer, "Bugünkü doların fiyatı piyasaya göre 30-35 lira arkadaşlar. Doların enflasyon karşılığı 2022 yıl başlangıcında 13.20-13.30''du. Korkunç bir baskı ile bu seviyeye çekilmişti, hatırlatın 2021''in 20 Aralık tarihini. Şu anki doların değeri 24-25 lira civarında ama gerçek enflasyondan hesaplarsanız 30 lirayı çoktan aşmış olacak. Velev ki enflasyonu yüzde 30 civarına çektiler. TÜİK rakamlarla oynadı yine de bir şey değişmeyecek. Dolar bu seviyelere gelecek ama zamanı var." dedi.

SEÇİME KADAR DOLAR YÜKSELECEK Mİ?

Geçer, 14 Mayıs''ta yapılması planlanan genel seçimlere kadar doların izleyeceği yol hakkında da görüşlerini paylaşarak "Seçime kadar dolar yükselir mi? Namus meselesi haline getirdiler doları ve borsayı. Bu nedenle çok mümkün görmüyorum. Borsa yükselir mi? valla yükselebilir hiç itirazım yok çünkü o da artık bir namus meselesi gibi hareket ediliyor. Borsayı biz yukarıda tutarsak ve doları sabitlersek vatandaşta şöyle bir algı yaratırız "ekonomi harika". Reel sektör bas bas bağrıyor, gerçekçi olmayan dolar yüzünden ihracat yapamıyoruz diyorlar. Türkiye''nin pazarı yabancılar tarafından ele geçiriliyor. Milliyetçi hamaseti yapılırken piyasa yabancılara teslim ediliyor. Nasıl oluyor bu iş?

Döviz eğer yükselmezse, TL aşırı pahalı olursa ülke bundan faydalanmaz kardeşim. Dolar yükselince neden rahatsız oluyorsunuz? Bir cevap verin bakalım. Madem doların sizinle hiçbir alakası yok, neden dokunuyorsunuz? Verecekleri cevap şu "enflasyon oluşuyor" o zaman sorun onlara dolar yükselince neden enflasyon oluşuyor. Kimse bu soruyu sormuyor. Sorun arkadaşlar. Dolar yükselince neden enflasyon oluyor? Çünkü sen ithalatçısın, üretmiyorsun ve iç pazarın tamamen yabancıların kontrolüne geçmiş durumda. Borç olarak da yabancılara teslim olduğun için ekstra vergiler üretiyorsun. 

Siz bu ülkeyi bu hale nasıl getirdiniz? Ülkenin hazine bakanı çıkıp diyor ki "Doların yükselmesine izin vermeyeceğiz". Dolar yükselirse enflasyon yükseliyormuş. Bir ülkenin Hazine Bakanı nasıl böyle bir şey söyleyebilir ya. Bunu söyleyen Hazine Bakanı hemen istifa etmeli. Ülkede dolar arttığı için enflasyon da artıyor diyen Hazine Bakanı''na "sen ne işe yarıyorsun" dersin. Hemen o dakika istifa etmesi gerekir" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar