Staj ve çıraklık sigortasında son dakika gelişmesi! O sözler ortaya çıktı!

Staj ve çıraklık sigortasında son dakika gelişmesi! O sözler ortaya çıktı!
EYT düzenlemesine dahil edilmeyen ve emeklilik hakkı elde edemeyecek olan staj ve çıraklık sigortası mağdurları haftalardır seslerini yetkililere duyurmaya çalışırken, sosyal medyada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçmişte yapmış olduğu konuşma gündem oldu.

EYT düzenlemesi pazartesi günü TBMM gündemine sunulacak. Tasarı ile birlikte 2 milyon 250 bin vatandaş hemen emekli edilecekken, 8 Eylül 1999 öncesinde staj ve çıraklık sigortası olanlar ise emeklilik hakkı kazanamayacaklar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı son açıklama ile staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına kapıyı tamamen kapatmıştı.

DEVLET BAHÇELİ''NİN SÖZLERİ ORTAYA ÇIKTI

Son olarak AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin''in de EYT''nin devletin bütçesine getirdiği yükü hatırlatarak staj ve çıraklık mağdurları için "Şu an emekli olamayacaklar gibi gözüküyor" açıklaması yapmasının üzerine staj mağdurları büyük bir tepki gösterdi. Şu anda hükümet ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli''nin eskiden yapmış olduğu açıklamalar ise sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı. 

"BİZİM İÇİN VERİLMİŞ SÖZLER GELİP GEÇİCİ DEĞİLDİR"

Devlet Bahçeli, yıllar önce MHP''nin seçim beyannamesini açıkladığı konuşmasında staj ve çıraklık sigortasının emekliliğe dahil edileceğini bir seçim vaadi olarak açıklamış ve "Esnaf ve sanatkarlarımızın geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı tanınması, staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik hizmetine sayılması" sözlerine yer vermişti. 

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları özellikle sosyal medya platformları aracılığı ile Devlet Bahçeli ve MHP''li kurmaylara baskı yaparak, geçmişteki vaadlerini yerine getirme çağrısında bulundu. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar