Staj mağdurları için son dakika müjdesi! Meclis'te emeklilik için resmen gün verildi

Staj mağdurları için son dakika müjdesi! Meclis'te emeklilik için resmen gün verildi
Resmi Gazete'de yayımlanan EYT düzenlemesinin kapsamına alınmayan staj ve çıraklık mağdurları için TBMM görüşmelerinde sıcak bir gelişme yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, seçimleri kazanmaları halinde bekletmeden staj ve çıraklık mağdurlarını emekli yapacaklarının sözünü verdi.

Türkiye''de 2 milyon 250 bin vatandaşa emeklilik yolunu açan EYT düzenlemesinin kapsamına dahil edilmeyen 250 bin staj ve çıraklık mağduru için emeklilik konusunda umut veren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

8 Eylül 1999 tarihinden önce staj girişi olan ancak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mevzuatlarında staj faaliyetleri ''işe giriş tarihi'' olarak kabul edilmeyen vatandaşlara ilk müjde 2. torba yasa ile gelmişti. Hükümetin hamlesi için mart ayına kadar bir gelişme yaşanmasını bekleyenlere bir müjde de Türkiye Büyük Millet Meclisi''nden (TBMM) geldi. 

İKTİDAR OLDUĞUMUZ GÜN STAJYERLER EMEKLİ OLACAK

Birçok seçim anketinde önde bulunan ve 14 Mayıs seçimleri için yarışı önde götürdüğü belirtilen Millet İttifakı, staj ve çıraklık mağdurları için emeklilik sözü verdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis''te yaptığı konuşmada "Mağduriyetleri dile getiriyoruz. Normalde ana muhalefet refleksi ile Anayasa Mahkemesi''ne götürmemiz lazım eşitlik ilkesine aykırı diye ama yapmayacağı.z Neden? Çünkü mahkeme 9 ay sonra ele alıyor, biz CHP ve Millet İttifakı olarak 2 ay sonra çıkaracağız. Staj mağdurlarına sözümüz sözdür. CHP iktidara geldiği gün, emeklilikleri için hızlıca çalışmalar başlayacak" dedi. 

SEÇİMLERDE ETKİLİ OLABİLİR

Staj sigortasının emeklilik sürecinde başlangıç kabul edilmemesi nedeniyle EYT tasarısından faydalanamayan insanların sayısı 250 bin dolaylarında olsa da, emeklilik durumlarının aileleri ve yakınlarının da hayatlarına olan etkisi göz önüne alındığında hem iktidar hem de muhalefet için oldukça büyük bir oy potansiyeli açığa çıkıyor. Bu nedenle SGK Müşaviri Onur Önal, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a seslenerek, yüzde 1''in altındaki ittifakları kovalamak yerine staj meselesine çözüm getirilmesinin, seçimlerde AKP ve Cumhur İttifakı için çok daha net bir sonuç vereceğini iddia etti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar