EYT'ye bu tarihten sonra başvuranlar Nisan'da emekli maaşı alamayacak!

EYT'ye bu tarihten sonra başvuranlar Nisan'da emekli maaşı alamayacak!
28 Şubat'ta Meclis'ten geçerek yasalaşan EYT düzenlemesi için ay başında SGK tarafından başvurular alınmaya başlamıştı. Yapılan duyuruda, bu tarihlere kadar başvuru yapmayanların ilk maaşlarını Nisan ayında alamayacakları paylaşıldı.

2 milyon 250 bin vatandaş için emeklilik yolunu aralayan EYT düzenlemesi, geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete''de yayımlanmasıyla birlikte, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından EYT''liler için emeklilik başvuruları da alınmaya başlamıştı. 

Başvuru sürecinin akabinde açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinden yararlanacak vatandaşların ilk maaşlarının nisan ayında ödeneceğini duyurmuştu. 

O TARİHİ GEÇİRENLER İLK MAAŞI MAYIS AYINDA ALACAK

TRT Haber''in aktardığına göre; 3 Mart itibariyle başlayan başvuru sürecinde, erken başvuru yapmanın avantajı gözler önüne serildi. SGK kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, Kamu İşçileri için 14 Mart, Memurlar içinse 15 Mart sonrasında yapılan başvurular Nisan ayı için değerlendirmeye alınmayacak. Yani bu tarihlerden sonra başvuru yapan emekli adayları, ilk aylıklarını mayıs ayında hesaplarında görebilecek. 

İşçi, özel sektör ve Bağ-Kur çalışanları içinse nisan ayında maaş alabilmek için son başvuru tarihi 31 Mart, Bu tarihin geçirilmesi halinde, başvuruyu geç yapan EYT''li nisan ayında yapılacak maaş ödemesinden faydalanamayacak. 



EYT BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

EYT düzenlemesinin kapsamına giren 2 milyon 250 bin vatandaş için başvurular e-Devlet aracılığıyla yapılmakta. Buna karşın, isteyen vatandaşlar için SGK müdürlüklerinden fiziksel başvuru yapmak da mümkün. Yoğunluklardan kurtulmak ve sırada beklemek istemeyen EYT''lilere yetkililer tarafından online başvuru tavsiye edilse de, binlerce emekli adayı, SGK şubelerinin önünde saatler süren kuyruklarda beklemeye devam ediyor. 



 

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar