Altın kahini İslam Memiş tarih verdi! Patlaması an meselesi...

Altın kahini İslam Memiş tarih verdi! Patlaması an meselesi...
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, ABD'de yaşanan iflasların domino etkisi yaratmasının an meselesi olduğunu hatırlatarak, böyle bir senaryoda altının durdurulamaz bir yükselişe imza atacağını iddia etti.

Silikon Vadisi Bankası ve Signature Bank''ın iflaslarının ardından Amerika Birleşik Devletleri''nde bankacılık sistemi 2008 Küresel Ekonomiz Krizi''nden bu yana ilk kez SOS vermiş oldu. 

Yatırımcılar, yalnızca 2 gün içerisinde ABD''deki bankalarda bulunan 460 milyar dolarlık servetlerini yer değiştirtirirken, her krizin ardından ''güvenli liman'' olarak belirtilen altında da yeni bir yükseliş dalgası başladı. 

"BU ALDATMACAYA DÜŞMEYİN!"

İflaslardan en karlı çıkan yatırım araçları altın ve kripto paralar olurken, İslam Memiş takipçilerini "Bu aldatmacaya düşmeyin" diyerek uyardı. 

Altında yaşanan yükselişin ardından, yatırımcılarda "Zirveyi gördü, artık yükselmez" algısının oturduğunu belirten Memiş, yapılacak en büyük hatanın bu anlayışa kapılmak olacağını ifade etti. Yaşanan yükseliş için "silkilme" ifadesini kullanan ünlü ekonomist, henüz gerçek yükselişlerin başlamadığını ve altının çok daha hızlı bir seyir izleyerek yukarı hareketine devam edeceğini iddia etti.

2023 yılının en çok kazandıran yatırım araçları arasında altın ve gümüşün vazgeçilmez bir yerinin olacağını ifade eden Memiş, mevcut piyasanın hala altın almak için ucuz olduğunu vurgulayarak, söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdi. 

"GRAM ALTIN İÇİN 2000 LİRA GAYET MÜMKÜN"

Memiş, gram altın sahipleri için de uyarılarda bulunarak "Benim yıl başından bu yana belirttiğim 1550 liralık hedef artık hiç de hayal gibi durmuyor. Seçimlerden önce 1250 liralara kadar çıkılması, yıl sonuna kadar da 1600 liraları görmesi oldukça muhtemel. Özellikle ABD''deki iflaslar bir kriz ortamı yaratır ve domino etkisi ile birçok banka daha batma durumunu yaşarsa gram altın için 2000 liraları bile konuşmak olası" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar