EYT sil baştan oldu: Yaş şartı geri geliyor... İşte günler kala yeni yaş sınırı

EYT sil baştan oldu: Yaş şartı geri geliyor... İşte günler kala yeni yaş sınırı
Milyonlarca EYT'linin beklediği yasa için geri sayım devam ederken, şimdi de yaş ve prim şartı hakkında yeni bir karar alındı. İşte AKP kulislerinden alınan bilgilere göre, yeni yaş şartı...

AKP''nin yıllarca sürüncemede bıraktıktan sonra Meclis''e getirdiği EYT yasası, çıkmasına günler kala büyük ölçüde değişebilir.

Hatırlanacağı üzere Meclis Başkanlığı''na açıklanan yasada 8 Eylül 1999 öncesi staj ve çıraklık yapanlar kapsama dahil edilmezken, bu tarihten önce sigorta girişi olanların yaşa bakılmaksızın emekli edileceği açıklanmıştı.

YENİ YAŞ ŞARTI YOLDA

Karar''da yer alan habere göre, Genel Kurul''a gelecek EYT düzenlemesinde kısmi emeklilik için de yaş şartının 8 Eylül 1999 öncesinde olduğu gibi kadınlarda 50 erkeklerde 55 olması isteniyor. Daha önce yapılan açıklamada 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar, yaş şartına bakılmadan prim günü ve sigortalılık süresini doldurduklarında emeklilik hakkı kazanacaktı.

PEKİ EYT''LİLER İLK MAAŞINI NE ZAMAN ALACAK?

EYT''de yasalara göre, emeklilik işlemlerinin başlatıldığı aydan sonraki ay başından itibaren maaş hesabı yapılacağı belirtiliyor. Bu durumda Mart ayında yapılacak bir başvuru sonunda ilk maaşlar 1 Nisan''dan itibaren hesaplanacak. Mart ayında başvuran EYT''liler emeklilik hakkı kazanacakları için nisan ayında ödenecek Ramazan bayramı ikramiyelerini de alabilecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar