Son dakika... Alper Gezeravcı'nın Türkiye'ye dönüşü ertelendi!

Son dakika... Alper Gezeravcı'nın Türkiye'ye dönüşü ertelendi!
İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüş yolculuğu ertelendi.

Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle SpaceX, Alper Gezeravcı'nın bulunduğu Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılışını erteledi.

DÖNÜŞ TARİHİ BELLİ OLDU...

Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılması en erken 5 Şubat Pazartesi günü gerçekleşecek. Ax-3 misyonunu gerçekleştiren Axiom Space şirketi, Dragon ekibinin UUİ'ye vedası için sosyal medya hesaplarından canlı yayın gerçekleştirdi.

80.webp

Türk astronot Alper Gezeravcı, veda töreninde yaptığı konuşmada İngilizce olarak, "Bu harika takımın bir parçası olmaktan onur duyuyorum. Her adımda bize destek olan UUİ ekibine ve komutanımıza çok teşekkür ederim. Bizi misafirperverlikle ağırladılar. Bu cesur ve kararlı adım için ülkeme çok teşekkür ederim" dedi. Gezeravcı, Türkçe devam eden bölümünde ise, "Başardığımız bu görevin sevgili gençlerimiz için ilham verici bir başlangıç olmasını umuyorum. Bu, bir hikayenin başlangıcı, bir varış noktası değil. Ancak bundan sonraki tüm yolculuğumuz milletimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

9.webp

14 GÜNDÜR UZAYDA

Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) 14 gündür bulunmakta olup, bu süre zarfında 13 farklı bilimsel deney gerçekleştirdi. Gezeravcı'nın uzaya taşındığı araç, 16 Ocak tarihinde ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar