Silahlı çeteler Nijerya'yı ele geçirdi: Kral öldürüldü, eşi kaçırıldı!

Silahlı çeteler Nijerya'yı ele geçirdi: Kral öldürüldü, eşi kaçırıldı!
Nijerya'da, silahlı kişiler kral Segun Aremu'nun sarayına saldırdı ve kralı öldürdü. Saldırganlar ayrıca kralın eşini de kaçırdı.

Nijerya'da sık sık silahlı saldırılarla gündeme gelen bir grup saldırgan, kral Segun Aremu'nun sarayına baskın düzenledi. Saldırganlar, Aremu'yu öldürdü ve beraberinde kralın eşi ile bir başka kişiyi de kaçırdı.

Sözcü gazetesinin haberine göre, ülkenin güneybatısında gerçekleşen bu olayda saldırganların kim olduğu ve bir fidye talebinin olup olmadığı henüz bilinmiyor. Polis, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Kwara eyaletindeki cinayetle ilgili olarak açıklama yapan vali AbdulRahman AbdulRazaq, olayı "şoke edici" ve "iğrenç" olarak nitelendirdi. Vali, faillerin mutlaka yakalanacağını ve bu tür suçların bir daha işlenmemesi için gerekli adımların atılacağını belirtti.

Nijerya'da, kaç tane olduğu kesin olmayan krallar, anayasal bir statüye sahip olmasa da toplumda saygın bir konuma sahiptirler.

1.webp

SALDIRILAR DÜZENLEYİP, FİDYE İSTEDİLER

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, son 24 saat içinde sadece iki eyalette daha silahlı saldırılar ve fidye olayları yaşandı.

Benue eyaletinde gerçekleşen silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti. Agatu Bölge Başkanı Yakubu Ochefu, silahlı kişilerin Agatu bölgesindeki Ugboju köyünde saldırı gerçekleştirdiğini belirtti. Ochefu, saldırının ardından 9 kişinin cesedinin bulunduğunu ve birçok kişinin yaralandığını ifade etti.

23.jpg

Saldırı sonrasında köyden birçok kişinin kayıp olduğunu dile getiren Ochefu, "Kayıp kişiler arasında çok sayıda kız çocuğu bulunuyor. Bazıları muhtemelen kaçırıldı" şeklinde konuştu. Ochefu, eyaletteki saldırıların durdurulması için hükümetin acil bir şekilde müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.

Ekiti eyaletinde ise 30 Ocak'ta kaçırılan 6 öğrenci ve 3 öğretmen için fidye talep edildi. Okul yöneticisi Gabriel Adesanya, yerel basına yaptığı açıklamada, silahlı kişilerin kendilerini arayarak kaçırdıkları öğrenci ve öğretmenlerin serbest bırakılması için 100 milyon Naira (yaklaşık 111 bin dolar) talep ettiğini bildirdi.

Adesanya, silahlı kişilerin, fidyenin ödenmemesi halinde kaçırdıkları kişilere karşı "bilinmeyen eylemler" yapma tehdidinde bulunduğunu aktardı.

25.webp

Silahlı kişilerin talep ettiği fidyenin veliler tarafından karşılanamayacağını belirten Adesanya, "Velilerin çoğu, paranın onda birini bile karşılayamıyor. Okul ve toplum için içler acısı bir durum. Saldırıdan bu yana derslere devam edemedik" şeklinde konuştu.

4 BİN KİŞİ KAÇIRILDI...

Nijerya'da insan kaçırma suçunun cezası idam olmasına rağmen fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanıyor. Ülkede geçen yılın mayıs ayından beri 4 bin kişinin kaçırıldığı belirtiliyor.

Yasalar fidye ödemeyi yasaklasa da, mağdurlar yetkililere güvenmediğinden ödemeyi yapıyorlar.

Nijerya, silahlı çetelerin yanı sıra Boko Haram ve IŞİD'in Batı Afrika kolu ISWAP'ın da saldırılarıyla karşı karşıya bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar