Daha önce de itirafçı olmuştu! Dilan ve Engin Polat'ın dosyasında yeni gelişme

Daha önce de itirafçı olmuştu! Dilan ve Engin Polat'ın dosyasında yeni gelişme
Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin avukatlarından biri olan Ahmet Gün etkin pişmanlıktan yararlanmıştı. Ahmet Gün tutuklu bulunduğu cezaevinde yeniden ifade verdi. Gün'ün yeni ifadesini Polat çiftinin şu anki avukatları Hüseyin Kaya X hesabından paylaştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Engin Polat ve Dilan Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli hakkında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma devam ediyor.

ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANARAK İFADE VERMİŞTİ

Ahmet Gün'ün etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifade, davaya yeni bir boyut kazandırmıştı. Polat çiftinin şu anki avukatlarından Hüseyin Kaya, Gün'ün ifadesini sosyal medya üzerinden paylaşarak kamuoyunu bilgilendirdi. Ahmet Gün, muhasebe işlerine bakan ve aynı zamanda ailenin avukatlığını üstlenen kritik bir isim olarak tutuklanmış, ardından etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak amacıyla savcıya ifade vermişti.

oo-001.jpg

YENİDEN İFADE VERDİ

Gün'ün iddiaları arasında, Polat ailesine ait şirketlerin muhasebe işlerini yürüttüğü dönemde sahte fatura düzenlemek amacıyla kurulan şirketlerin devrini Sezgin Polat'ın aldığına dair bilgiler bulunuyor. Ahmet Gün, tasfiye halindeki Fekben Plastik Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, BYZGUN Güzellik Kozmetik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ve Tekbaşer Metal ve Sanayi Mamulleri Ticaret Anonim Şirketi isimli firmaların naylon fatura kesen sahte firmalar olduğunu ileri sürdü.

728xauto.webp

Polat ailesinin yeni avukatı Hüseyin Kaya, Ahmet Gün'ün bu çarpıcı ifadesini "Savcının hukuka aykırı ve zorla aldığı ve insanların tutuklu bıraktığı Ahmet Gün’ün gerçek itirafı" notu ile paylaştı. Gün'ün ifadesinde, "Özellikle o günkü alınan ifadem hukuka aykırı bir şekilde alındı" sözleri dikkat çekti.

1080xauto.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar