Alper Gezeravcı'nın dönüşü yine ertelendi! Mesaj gönderdi

Alper Gezeravcı'nın dönüşü yine ertelendi! Mesaj gönderdi
Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan dönüşü hava şartlarından dolayı ertelenen Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, "ülkeme dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, olumsuz hava koşulları nedeniyle Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan planlanan dönüşünü bir süre ertelemek zorunda kaldı.

SpaceX'in Dünya'ya dönüşü erteleme kararı almasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Gezeravcı, bu benzersiz deneyiminin ardından ülkemize dönme heyecanını sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.

alpergezeravci1.jpg

Gezeravcı, paylaşımında "Araladığımız yeni dünyanın penceresinden selamlar!" diyerek başladığı mesajında, "Yükselen ay yıldızımızın ışığında, bilim ve keşfin sınırlarını genişletirken, bu anın kıymetini ve sorumluluğunu derinden hissediyorum. Dünya'ya dönüş için biraz daha bekleyeceğiz. Bu benzersiz yolculukta edindiğim deneyimlerle, ülkemizin bilim ve teknoloji alanında attığı adımlara değer katmak için ülkeme dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Ax-3 mürettebatının dünyaya dönüşü, SpaceX'in açıklamasına göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle bir kez daha ertelendi. Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılması için planlanan en erken tarih ise 6 Şubat Salı günü olarak belirtildi. Gezeravcı, bu süreçte edindiği deneyimlerle ülkemize döndüğünde bilim ve teknoloji alanında daha fazla katkıda bulunma arzusunu dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar