TikTok krizi büyüyor! BBC'den ilk hamle geldi

TikTok krizi büyüyor! BBC'den ilk hamle geldi
Milyonlarca kullanıcıya sahip sosyal bir platform olan TikTok, güvenlik ihlali nedeniyle ülkeler tarafından bir bir yasaklanıyor. Bu kez İngiltere merkezli medya kuruluşu BBC, yaptığı açıklamada, şirket çalışanlarına TikTok'u silmesini "önerdiğini" söyledi.

İngiltere merkezli medya şirketi BBC, yaptığı açıklamada, şirket çalışanlarına TikTok''u silmesini "önerdiğini" söyledi.

Son zamanlarda gizlilik sorunlarıyla gündeme gelen Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, kullanıcı sayısını her geçen gün artırmaya devam ediyor.

En Son Haber''in aktardığına göre; Özellikle gençler arasında son dönemde çok yaygın olan TikTok''un, verileri Çin hükümetiyle paylaştığı söyleniyor.

Avrupa Komisyonu''nun ardından, İngiltere, Yeni Zelanda ve Danimarka gibi ülkeler, uygulamayı devlete ait cihazlardan yasaklamıştı.

Şirketler de TikTok''u yasaklamaya başladı

İngiltere merkezli medya kuruluşu BBC, yaptığı açıklamada, şirket çalışanlarına TikTok''u silmesini "önerdiğini" açıkladı.

Yayın kuruluşu, tüm şirket telefonlarından TikTok’un silinmesi için çağrıda bulundu. BBC''ye yakın bazı kaynaklar, yakın zamanda şirket içinde TikTok''un kalıcı olarak yasaklanabileceğini söylüyor.


BBC yetkililerine göre, pek çok büyük medya kuruluşu, TikTok’u silmeleri için çalışanlarını uyarmaya başlamış durumda.

Konuyla ilgili açıklama yapan TikTok sözcüsü, BBC’nin endişelerinin ve korkularının yersiz olduğunu ve kendileriyle iletişim halinde olduklarını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar